2011 - ett VSK-steg i rätt riktning

Den här helgen känns säkert tung för VSK:arna. Representationslaget ur superettan. Juniorlaget ur SM. Pojklaget ur SM. Men när det året skall summeras så kan man bara konstatera att 2011 var ett bra VSK-år.

Att säga att A-laget tog ett steg framåt kanske är att ta i. Det kan ju inte gå sämre än att man åker ur en serie, men samtidigt så var VSK riktigt illa ute ett tag.

Man saknade spelidé och presterande spelare. Nu åkte man ur ändå, men har ett spel att bygga vidare på inför nästa år och dessutom spelare som man kan sälja.

Jag tänker främst på Marcus Danielson, Filip Tronêt och Victor Nilsson Lindelöf. De har marknadsvärde som kan sudda ut krisbegreppet helt ur VSK:s ekonomi.

Och sanningen är att deras roller kan fyllas underifrån. Möjligen inte per omgående, men definitivt på sikt.

Under året har VSK stärkt sitt sätt att jobba på och kommer kunna lyfta fram fler talanger underifrån framöver.

Även om ekonomin inte är skuldfri och A-laget åkte ur superettan så är trenden given: 2011 var ett år i rätt riktning för VSK.

PS. Norrettan 2012 kommer bli fantastisk med många potentiella publikmatcher. VSK, Syrianska, Sirius, Eskilstuna City, Enköpings SK och Dalkurd (bra bortafölje). Det är matcher att se fram emot!