Jonas Hellgren ut - vem står på tur?

Så har vi ytterligare en spelare från VSK Fotboll som säljs. Det är Jonas Hellgren som går till Öster. Och det talas vitt och brett om han hade en minimiklausul i sitt kontrakt eller ej.

Minimiklausul är det som innebär att det i kontraktet finns reglerat en summa som klubben ej får neka om buden motsvarar minimiklausulen eller högre.

Och allt talar för att det fanns en sådan summa i Jonas Hellgrens kontrakt. Alla mina källor säger samma sak och alla ifrågasätter värdet av den som inte skall skilja sig nämnvärt från den summa som Jonas Hellgren värvades för från Dalkurd.

Förvisso kan jag hålla med om att minimiklausuler är farliga, men den generella tesen är också att besvikna spelare är farligare.

Besvikna spelare är som virus som sprider sig. Som förening måste du alltid göra allt för att dina spelare ska vara nöjda, utan att för den delen tappa momentumet och visa att det är föreningens bästa som sätts i första hand.

Det där är en svår balansgång, som ofta skiljer agnarna från vetet.

Jag tycker man ska ha i åtanke att Hellgren kom för en struntsumma, spelade för en struntsumma och gjorde succé. Jag är helt övertygad om att VSK aldrig gjort så bra resultat på hösten 2010 utan Jonas Hellgren.

Så om man summerar Hans "Hansken" Johanssons (sportsligt ansvarig från att Hellgren värvades till det att kontraktet förlängdes) insats i detta ärende så kan det knappast bli underkänt. Det var en billig värvning, som gjorde succé på planen, och gick billigt. VSK hade troligtvis kunnat få ut mer, och definitivt kunnat få ut mindre.

Så till rubriken. Vem är näste spelare på tur? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista