En känsla svår att ta på

Seriepremiär är alltid någonting speciellt. Men känslan när fotbollen drar igång har något extra och det är svårt att förklara varför. Men jag ska göra ett försök.

Okej jag är nog lite part i målet.

Med tanke på att jag tidigare här på bloggen hyllade fotbollsallsvenskan som mitt stora intresse så förstår ni att mitt intresse för fotboll är påtagligt.

Jovisst eftersom jag har det jobb jag har så brinner jag självklart för många andra sporter också. Men det infinner sig en speciell känsla när fotbollspremiären står för dörren som är svår att ta på.

Den enkla förklaringen kan ju vara så att handbollen, ishockeyn, innebandyn och bandyns premiärer är lika med att hösten och mörkret är här.

Samtidigt som fotbollspremiären är ett av de tydligaste vårtecknen som finns.

Den nationella fotbollen har ju redan dragit igång. I helgen är det äntligen dags för den lokala. Något lag i Superettan har vi inte i år, men istället blir det två nya härliga Västeråsderbyn att se fram emot och dessutom en hel del andra intressanta matcher i herrarnas division 1 norra.

Å när det gäller damernas Norretta så får vi hoppas att det här året är det som vi äntligen kan få ett lag som etablerar sig i serien. 

I dagens Sportsnack är det full fokus på helgens fotbollspremiärer och till min hjälp får jag Anders Barklund och Lotta Hellenberg.

Lyssna klockan 17.00 i P4 eller i efterhand här på webben.