Blir det samma publikfest på måndag?
Sportbloggen

Blir det nån fest, eller?

3:01 min

5322 och 6441. Minns ni derbyna mellan VSK och Syrianska för två år sen. Vilka publiksiffror och vilka folkfester. Den stora frågan är: blir det fest på måndag också?

Ända sen det stod klart att VSK inte skulle klara av att behålla sin plats i Superettan så har jag tröstat mig med att vi i alla fall kommer få uppleva två Västeråsderbyn igen.

För jag minns med glädje de två matcher som spelades för två år sen inför fantastiska publiksiffror och i mina förhoppningar så är det såna fester jag ser framför mig även i år.

Men jag börjar känna oro. Blir det nån fest, eller?

Känslan är ju att det inte direkt råder någon fotbollsfeber i stan. I snitt 600 personer tycker det är värt att ta sig till Rocklunda när VSK och Syrianska spelar fotboll den här säsongen.

Men då kan jag ge förhoppningen på en fest på måndag en liten knuff i ryggen.

Rent publikmässigt var det inte mycket som talade för någon större fest när 2010 års första derby skulle spelas. Derbyt spelades i den sjätte omgången och Västeråslagens hemmamatcher i de inledande omgångarna lockade ungefär lika lite folk som i år. Bland annat så kom det inte ens 500 för att se VSK mot Boden.

Men däremot så låg båda lagen i toppen inför det derbyt. I år har det dock gått tyngre, framför allt för Syrianska. VSK har efter en trög start däremot radat upp två raka segrar och har vittring på tätlagen och får ta på sig rollen som storfavorit på måndag.

***

Hur som helst. Kul ska det bli och just nu sitter jag och planerar vår utesändning under derbyt. Uppsnacket drar igång i P4 redan klockan fem från vårt sändningstält innanför grindarna på "Parken" och sen börjar webbsändningen 18.30 och så följer vi självklart matchen i sin helhet.

Vi kommer vara där. Kommer du?

***

Ikväll är det dags för Tre Kronor igen. Ännu ett tillfälle att få se Erik Karlsson behandla en puck. Vilken blick människan har för spelet. Sen kan det ibland bli överkyligt i vissa lägen, men det är det värt. Det är som att ha Micke Nylander på blålinjen. Jag njuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista