Handboll

Tung förlust för VästeråsIrsta

1:09 min

Det blev en tung förlust för VästeråsIrsta när de tog emot Team Eslöv i damernas elitserie i handboll i kampen om att säkra en slutspelsplats. Västerås inledde starkt och gick till pausvila med 17-16, men Eslöv kom sedan igen och vann tillslut med hela 32-26.

Västerås var i ledningen under större delen av första halvlek, det var först i 23:e minuten som Eslöv tog ledningen. Den ledningen höll inte i sig länge utan Västerås kunde komma igen och gå till pausvila med 17-16, tack vare Martina Thörn i målet som räddade en straff precis i slutsekunden. Men Eslöv öppnade starkt i andra, mycket tack vare bra målvaktsspel. Västerås tappade bakåt och Eslöv kunde dra ifrån och säkerställde slutresultatet till hela 32-26. Lina Karlsson, som var Västerås främsta målgörare med sina 10 mål, var besviken.
- Vi tappar för mycket bakåt och detta måste vi jobba med. Framåt ser spelet bra ut med tanke på 26 mål men det finns en del att jobba med. Men vi deppar inte ihop utan kommer igen, vi har fortfarande chans att ta 6:e-platsen och säkra en slutspelsplats, säger Lina Karlsson som ändå är nöjd med sin insats.
Sonja Koskinen, som inte spelat så mycket under säsongen, var också besviken.

- Det känns bittert, spelet sitter inte som det ska bakåt, och det känns extra tungt när det handlar om viktiga poäng för att säkra en slutspelsplats. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, avslutar Sonja.