Vi minns sportåret 2005!

Vi har tagit hjälp av diverse profiler för att sammanfatta sportåret 2005. Åtta gästkrönikörer har gjort sina egna reflektioner från året som gått.
Krönikorna sänds i P4 Västmanland efter 8.30-nyheterna, repris hör du på eftermiddagen eller här nedanför. Krönikorna läggs in när de har sänts.

27/12 Claes Hellgren
Landslagsmålvakt i Handboll på 80-talet. Arbetar idag med personlig utveckling och har skrivit boken ”Kom inte och säg att du är för gammal”.

28/12 Thomas Kingdahl
Omtalad sportchef på Västmanlands läns tidning under ett och ett halvt år. I höstas gick han vidare till Kanal 5 och ansvarar nu för kanalens royal leuge sändningar. Här träffar vi Kingdahl i ny skepnad - som tomtefar.

29/12 Mikael Genberg
Konstnär från Västerås med stort intresse för annorlunda hotell. På plats finns redan Utter Inn som ligger under vatten och Hotell Hackspett högt upp i ett träd nästa dröm handlar om en litet rött hus på månen.

30/12 Madeleine Lindberg
Efter 7 SM-guld, ett VM-brons och en etappseger i Tour de France bestämde sig Madeleine Lindberg från Västerås att nu får det vara färdigtrampat. Ett stort beslut som gett henne anledning att se tillbaka på sin karriär.

2/1 Niclas Bergwall
Sportchef på Sala Allehanda, trebarnsfar och före detta fotbollslirare i Sala FF. 40 år ung och utbildad förskolelärare.

3/1 Johan Fredriksson
Idag med hjälp av boxningsklubben Rapids store ledare: Johan Fredriksson. Son till pappa Kjell som boxades i Mexico-OS 1968. 1994 blev Johan själv svensk mästare och idag tränar och coachar han några av landets största framtidnamn.

4/1 Mats Svegfors
Landshövding i Västmanlands län sedan april år 2000. I arbetsuppgifterna ingår att verka för en positiv utveckling för länet och dess invånare.

5/1 Maria Nord
En av eldsjälarna i handbollssklubben IFK Arboga, själv en gång aktiv men nöjer sig idag med att stötta sina tre barn som alla tagit efter mamma Marias stora idrottsintresse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".