Med varsam men fast hand leder Loa Falkman och Bodil Asketorp våra tävlande lag på rätt väg. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

Ledarduon: Loa och Bodil

Här läser du mer om vår dynamiska duo: Loa och Bodil!

Carl Johan "Loa" Falkman är hovsångare och en av Sveriges mest folkkära artister. Efter 40 år på operascenen med succéer i klassiska operor som Wozzek och Carmen så kan Loa det mesta man bör veta om musik. Han är guldbaggebelönad och älskad för sina skådespelarinsatser i allt från Lilla Jönsonligan till Pensionat Oskar, dessutom har han blivit musikalisk nationalhjälte efter att ha lett Tre Kronor fram till VM-guld med sina stämingsskapande nationalsångsframföranden. I Bit för bit kommer vi inte att höra honom sjunga så mycket, däremot får vi ofta prov på hans reptilsnabba tunga och hans lysande förmåga att ge svar på tal.

Bodil Asketorp, det lärda ljuset från Lund, är en snäll men stenhård domare. Hon har varit lärare i musikhistoria vid Lunds universitet och Musikhögskolan i Malmö. På radion har hon varit tablåproducent och i gamla dar medverkade hon i program som Ring till musiken och Önskekonserten. För tillfället är hon P2's musikorakel och dessutom nattugla och leder nattens musik i P2, Notturno.

Kan i princip allt - såklart! - men måste undantagsvis konsultera ett och annat musiklexikon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista