Edda Magnason och Martin Fröst inleder Duellen den 12/6
Edda Magnason och Martin Fröst inleder Duellen den 12/6 Foto: Sofia Nyblom
Säsongspremiär för Duellen med Martin och Edda

Martin Fröst och Edda Magnason 12 juni

Klarinettisten och dirigenten Martin Fröst möter kompositören och Guldbagge-belönade artisten Edda Magnason i säsongens första avsnitt av Duellen. De associerar kring barndomens musikminnen och unika röster... Och så blir det en hel del filmmusik.

I säsongens första Duellen möts två klart lysande musikpersonligheter - klarinettstjärnan Martin Fröst och kompositören Edda Magnason, som utöver sina tre album även personifierade Monica Zetterlund i den Guldbagge-belönade filmen.

Martin Fröst har ända sedan debuten kombinerat musicerande på högsta konstnärliga nivå med ett unikt sceniskt uttryck, och kommit att bli en återkommande gäst på alla världens ledande konsertscener. På senare år har Martin utvecklat sitt konstnärskap till att omfatta också dirigering och helgjutna koncept. I senaste projektet Roots undersöker han musikens rötter, genom att utforska musik från medeltiden fram till vår tid.  Edda Magnason komponerar experimentell jazzmusik och har gett ut tre album, som höstat in beröm för sitt personliga tilltal. I rollen som Monica Zetterlund (2013) nådde Edda ut till den stora publiken genom att både avspänt och inlevelsefullt gestalta en av våra största jazzsångerskor, och belönades både med en Guldbagge och utmärkelsen Shooting Star vid Filmfestivalen i Berlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".