Foto: Rajesh Kumar Singh/Scanpix
tisdag 24 juli

Vi håller gudstjänst

3:05 min

Nu är det dags. Vår egen religions alldeles första gudstjänst. Vi lämnar över ordet till karismatiska pastor Ninos som fått det tunga uppdraget att leverera predikan. Håll i er.

Klicka på Läs mer för att få hela gudstjänsten i textform.

Du mitt barn.

Blunda och låt microsömnstankar producera lyckorusframkallande brus i ditt trasiga system, må vår religions ord vara som pusselbitar som gör dig hel.

Det är kärleken som styr här finns det varken rätt eller fel. Det finns varken vi eller dom. Men framtidens själlösa väktare predikar med svettig panna.

Skicka ut dom jävlarna i krig, framtiden är ingenting utan samtidens försvar av framtiden som i slutändan kommer ge resultat. Detta när vi serverar terroristers hallalhövven på fat. Skatorna behöver ju mat, underhållning så dom inte ställer krav, samma biologi men dom kallar det ras, pekar med hela handen med hatet som bas, as, människan under en stat. Vårt ansvar, det klart. 

VI följare, sympatisörer av NÅGOT säger att vi utgår från att vi inte vet. Vi vet att vi inte vet och förhåller oss till det okända i ödmjukhetens namn. NÅGOT är Gud och Gud är NÅGOT. Nåt är Religionen och religion är nåt. 

Omfamna därför det du inte vet, bege dig in i din själs dimma ta en paus från ditt liv och låt dig slukas av det du definerar som kraften. Sen kan du mitt barn, pressa ditt hjärtas saft i ett glas.

Om du vill dricka ditt eget blod, varsegoood. Historieskrivarna står på rad sjunger på massmördarnas ballad. Du, som är en följare av NÅGOT, ställ dig vid sidan, ta en promenad, andas in den krispiga luften, gör en volt i luften vad fan som helst, men ställ dig inte i ledet av män och kvinnor som väntar på bli robotmän och robotkvinnor. 

Du ska älska alla religioner. För om du inte vet, kan du aldrig heller veta. 
Vi har ingen kollekt i vår religion. Detta pågrund av att många av oss är fattiga studenter eller framtida fattiga studenter. Men kärlek har aldrig handlat om deg. Så skänk dina medmänniskor tanke istället. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista