Foto: Kristoffer Olsson/Sveriges Radio
Premiär 11 juni 10.02 - 12.00

P3 Gillar - med populärkultur i centrum

P3 Gillar är skvallret i din strandtidning, frukten i sommarbålen och playlisten i din spelare. Lyssna alla vardagar hela sommaren, måndag till fredag, klockan 10.00-12.00.

Det kommer bli massor av ny musik och en rejäl skopa populärkultur. Film, mode, serier, djur, robotar och en massa sköna gäster. Och det kommer bara vara saker som vi (och ni) gillar. No strings attached.

”Djur och robotar?”, kanske ni undrar nu. Ja, för vi är inte så konsekventa. Många grejer som vi gillar är saker vi hittat på nätet och vi tipsar dig om saker du inte borde missa.

Och apropå det hälsar Wikipedia att såvitt historikerna kunnat se har populärkulturen alltid funnits jämte den "officiella" kulturen: klotter på pyramiderna, äventyrsberättelser i religiösa skrifter som bibeln, och reklammusik bevarad från medeltiden. Så vi tycker också att populärkultur kan vara ganska mycket vad som helst.

Även om vi vill vara massa grejer i din sommar så är vi inte en självupptagen lägereldsgitarrist. Vi lyssnar på er också. Sommaren igenom vill vi också ha era tips på göttiga saker som ni vill att vi ska prata om, eller som vår reporter Sara kan testa.

//P3 Gillar-redaktionen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista