Christinas D-vitaminpasta
Christinas D-vitaminpasta. Foto: Christina Jansson Foto: Christina Jansson

Christina lagar pasta med D-vitamin

När sommaren är slut får vi inte lika mycket D-vitamin av solen. Christina tipsar om mat för mulna dagar. 

D-vitaminpasta med smak av höst (2 portioner)

2 portioner pappardelle (bredare variant av tagliatelle)

300 g färsk laxfilé 0,5 gul lök ett par nävar kantareller

1,5 dl grädde 2 morötter

1 stor palsternacka

salt, svartpeppar och timjan färsk riven pepparrot färsk persilja rapsolja Koka pasta. Finhacka lök och stek mjuk på låg temperatur i olja i en stekpanna. Tillsätt därefter svampen och stek. Tillsätt grädde, smaka av med salt, peppar och torkad timjan. Skala rotfrukterna och hyvla på längden med en osthyvel. Dela fisken i kuber. Lägg fisk och rotfrukter i stekpannan och lägg över lock. Låt småkoka tills fisken är klar, ca 5 min. Rör ner den färdigkokta pastan. Servera toppad med färsk riven pepparrot och finhackad persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".