Frågor och svar om Poddfest

Varför kostar det pengar att gå in? Tar Sveriges Radio betalt? 
Sveriges Radio tar inte betalt för inträde till evenemanget. Däremot har vår samarbetspartner Fotografiska tar sitt vanliga inträde till lokalerna, eftersom det är ett privatägt museum. Den som vill gå på evenemanget kan alltså också passa på att se de pågående utställningarna.

Kommer man att kunna lyssna på livepoddarna även om man inte är på plats?
Ja, man kommer att kunna lyssna på allt i efterhand. Vi kommer att publicera dem som poddar här på Poddfest-sajten.

Varför direktsänder ni inte evenemanget?
Det funkar inte så bra att direktsända eftersom flera av programpunkterna sker samtidigt i olika salar. Vi tror att det är bättre att kunna erbjuda alla samtal som poddar. Det ökar tillgängligheten för dig som vill lyssna och det kan du göra när det passar dig bäst.

Hur valde ni ut de medverkande?
Vi har gjort ett urval kring aktuella poddar, teman och trender som vi tycker är intressantast just nu. Vi hoppas naturligtvis att du ska tycka att är spännande att möta och lyssna på personerna bakom produktionerna – det gör vi!

Var hittar jag programmet för Poddfest 2018?
All info om vilka som medverkar hittar du HÄR. Vill du ladda ner programmet så scrolla lite längre ner på den här sidan. I fliken Relaterade länkar finns programmet för nedladdning.

Kommer ni att göra eventet fler gånger?
Ja, Sveriges Radio ordnar eventet årligen.

Varför samarbetar Sveriges Radio med Fotografiska?
Först och främst för att Fotografiska erbjuder lämpliga lokaler för evenemanget. Vi samarbetar med många olika kulturinstitutioner, både i Stockholm och över hela landet, kring våra större evenemang.

Varför gör ni det här evenemanget?
För Sveriges Radio är det viktigt att vara en arena för alla typer av berättelser. Vi är Sveriges största producent av radiodokumentärer, och vill vi främja utvecklingen av berättande och nya format. Vi tycker att det är vår roll att på bred front stimulera och lyfta fram ny talang, nya format och nya idéer som bygger på ljud. Det inbegriper naturligtvis även andra producenter än Sveriges Radio, vilket inte minst den stora podcast-boomen visat. Det händer otroligt mycket spännande just nu och det vill vi spegla.

Varför heter det Poddfest?
För att det är en fest, för poddar och för alla som älskar och/eller är nyfikna på poddar!

Vad gör jag om jag har en fråga..?
Jamen då är du välkommen att höra av dig till oss! Maila till poddfest@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista