Söndag 11 oktober

Programledare: Olle Hägg

Obama tar priset. Mycket oväntat fick i fredags USA:s president Barack Obama Nobels fredspris. Valet av pristagare blev på en gång kritiserat från flera håll. Kommer priset att slå tillbaka på Obama själv?

…Och priset går till… Nobelpriset i all ära. Men vilka andra vetenskapspris kan konkurrera om titeln världens finaste pris? God morgon, världen! har hela listan på utmanarna.

Rumäniens kris. I litteraturpristagarens Herta Müllers hemland Rumänien pågår just nu en regeringskris. Och besvikelsen över att EU inte har gett mer ekonomiskt stöd – och ställt hårdare krav på det politiska systemet är stor.

I väntan på medlemskap. I år är det 50 år sedan Turkiet ansökte om medlemskap i EEC. Ozan Sunar om turkarnas längtan till Europa – och avvisandet som gjort att de nu söker tillhörighet på annat håll.

Krönikör Svante Weyler om vad vi egentligen minns av historien.

Panelen med Katrine Kielos, Aftonbladet, Per Gudmundsson, Svenska Dagbladet och Rebecka Bohlin, Arbetaren.

Dags för en fjärde väg? Socialdemokraterna är på stark tillbakagång i nästan hela Europa. Reportage tio år efter att Blair och Schröder lanserade sitt politiska manifest "Den tredje vägen".

Public Service med satir om veckan som gått.

För tio år sedan mördades syndikalisten Björn Söderberg utanför dörren till sin lägenhet i Sätra av två nynazister. Vad har har hänt efter Sveriges enda politiska mord i modern tid?

Ett starkt grepp om Gaza. På Gazaremsan stärker Hamas sin kontroll över befolkningen. Vår korrespondent har träffat Gazabor som är trötta på Hamas övergrepp och Hamas-sympatisörer som anser att organisationen gjort ett bra jobb i Gaza - trots att hela världen är emot dem.

Flyt för dokumentärfilmen. Filmerna Bananas och Videocracy har rönt stora framgångar den senaste tiden. Men det är fler svenska filmer som går bra i världen. Vi utreder vad som ligger bakom succérna.

Kåsör Ludvig Rasmusson.

Producent: Katarina von Arndt