1 av 5
Olle Hägg
2 av 5
3 av 5
Daniel Ortega.
4 av 5
Regeringen utan för slottet
5 av 5
EU Turkiet

Söndag 5 november

Programledare: Olle Hägg

Ingen smekmånad

Den nya regeringen hade en besvärlig start och två ledamöter har redan avgått. Vi gör en genomgång av regeringens inledning. Margit Silberstein.

Borgerlig kultur

Den förra kulturministern var en av dem som fick avgå. Nu finns en ny. Men vi frågar oss vad som är ett borgerligt kulturbegrepp och på vilket sätt borgerlig kulturpolitik skiljer sig från socialdemokratisk. Rickard Carlsson.

Ortega är tillbaka

Nicaragua har presidentval idag och den gamle sandinistledaren Daniel Ortega är tillbaka i hetluften. Nu är han både socialist och religiös. Vi tittar på ett land som var ett favoritland för socialister och radikaler för 20 år sedan.

Kommunistens olika ansikten

Daniel Ortega är kommunist och Kim Jung Il är kommunist. Kan en kommunist se ut hur som helst numera. Kjell Albin Abrahamsson.

Japansk tragedi

Nordkorea kidnappade under 70-talet japanska barn för att göra dem till spioner. Vi har mött föräldrarna till ett av de kidnappade barnen som levt i 30 år utan att veta vad som hände deras dotter. Nils Horner.

Musikprofilen  om Tom Waits nya låt ”The road to peace”  - och alla misslyckade försök att åstadkomma fred i Mellanöstern. Kristofer Lundström.

Panelen med Lena Askling, Aftonbladet, Aron Etzler, Flamman och Niklas Ekdal, Dagens Nyheter, som diskuterar veckans viktigaste frågor.

Bondeoffer i Afrika

FN:s nya statistik om svälten i världen. Varför kan inte Afrika föda sin befolkning? Vi gör ett reportage om varför förbättringarna i Afrika är så små och går så långsamt. Richard Myrenberg.

Satir med Public Service

En riktig turk

I nästa vecka ska EU bedöma de eventuella framstegen för demokratin i Turkiet. Vi intervjuar den jurist som driver de flesta rättegångarna mot författare och intellektuella. Caroline Salzinger.

Domen mot Saddam Hussein
Reaktioner efter domen att Saddam Hussein döms till döden, som just har förkunnats via TV-nyheter i Irak. Cecilia Uddén.

Smutsig kampanj i USA

Det amerikanska valet – smutskastning och låga punkter i valkampanjen beskrivs var vår korrespondent i Washington Thomas Nordegren.

Den amerikanska irakfrågan

Irak är största valfrågan i USA. Hur och varför har Bush Irakpolitik misslyckats? Intervju med professor Jan Hallenberg.

Kåseri av Pamela Jaskowiak.

Producent Lena Bejerot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".