1 av 4
Clara Tesch
2 av 4
Christer Sturmark
3 av 4
Segolene Royal
4 av 4
höstlöv

Söndag 12 november

Programledare: Clara Tesch

En neokonservativ nekrolog

Mellanårsvalet blev en hård smäll för den hårda kärnan av neokonservativa inom den amerikanska administrationen. Flera tunga namn offras och flera ledande konservativa tar avstånd från den rådande politiken. Kanske är det början på slutet för den konservativa eran och det märkliga republikanska äktenskapet mellan den religiösa högern och de intellektuella hökarna.

Talibanerna är tillbaka

Fem år har gått sedan talibanerna störtades från makten i Afghanistan. Många trodde då att deras hårdföra regim skulle vara till ända för evigt. Men nu är de tillbaka och slår allt hårdare mot regeringen och USA-styrkor i området.

Den moderna franska ledaren
Nästa vecka ska ett franska socialistpartiet enas om en presidentkandidat. Mycket pekar på Segolene Royal, som av många anses stå för ny typ av modern fransk ledare. Vad karaktäriserar dem?

Brittisk underklass i bakvattnet

Brittisk underklass har blivit ett problem i Storbritannien. Det är en allt mer marginaliserad grupp som nu snabbt blir omsprungen av invandrare. ”White Trash” är den slarviga termen för de som saknar jobb, ambitioner, hälsa och som dessutom för det vidare till nästa generation.

Veckans musikprofil presenteras av Camilla Lundberg

Panelen med Sofia Nerbrand, Neo, Torsten Carlsson, Länstidningen i Södertälje och Lotta Gröning, Aftonbladet debatterar veckans politiska frågor.

Humanisterna är här

Förbundet humanisterna har funnits länge, men fört en marginell tillvaro med sitt program baserad på icke-religiositet, mänskliga rättigheter och vetenskap. Men på senare tid, under ledning av it-gurun Christer Sturmark, hörs föreningen överallt. Är det resultatet av bra PR eller en strömning av ökad religionskritik?

Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

En pianists öde

Ett porträtt av en nordkoreansk musiker som inte fick lyssna på jazz och som hoppade av till Sydkorea.

LO, manligt och kvinnligt

Intervju med Jan Sjölin tidigare avtalsombudsman på Kommunal om dilemmat mellan solidaritet och låglönestatningar på kvinnor.

Äran av att bli kränkt

Förr var det fint att bli utvald, att ha uträttat något. Ett bättre sätt till ära och berömmelse idag är att bli kränkt och sviken. Funderingar signerade Ulf Wickbom.

Vemodets olika uttryck

Höstmörkret vilar över oss och vemodets tid är här. Men det är inte bara svenskar och finländare som kan konsten att vara vemodiga. Om en svårdefinerad sinnestämning som även finns på varmare breddgrader.

Kåsör Jonas Hassen Khemiri

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".