1 av 2
Olle Hägg
2 av 2
Finansminister Anders Borg (m)

Söndag 19 november

Programledare: Olle Hägg

Kidnappningarna i Bagdad. Inrikesministeriet drabbades av en mystisk masskidnapning i veckan. Vad var det egentligen som hände?

Att överge ett krig. USA och Storbritannien ger allt tydligare signaler om att det snart är dags att dra sig ur Irak. Men hur ändrar man kurs efter en lång konflikt? Vi tittar på tidigare exempel.

Kuba väntar. Lars Palmgren reser genom ett land i väntan på Fidel Castros död - eller tillfrisknande.

Fler nobelpris, bitte. Den amerikanska dominansen bland årets nobelpristagare är som vanligt tydlig. Nu vill Tyskland utmana USA som forskningsnation - och satsar på egna elituniversitet.

Musikprofilen av Uje Brandelius.

Panelen dissekerar a-kassedebatten och ssu-ordförandens framtid, bland annat. Hanne Kjöller, DN, Johan Ehrenberg, ETC, och Per Wirtén, Arena, deltar.

Skatten och rättvisan. Finansminister Anders Borg vill att de rikaste ska betala mer i skatt. Reportage av Margit Silberstein om en oväntad borgerlig skattepolitik.

Public Service med veckans politiska satir.

Den kristna högern på frammarsch i EU. EU-parlamentet har allt mer blivit arena för diskussioner om aborträtt, stamcellsforskning och andra ämnen där den kristna högern har starka åsikter. Reportage från Bryssel om nya politiska vindar.

Religion på film. Göran Everdahl om livsåskådning på vita duken.

Nordirland - är konflikten på väg mot ett slut? Nästa vecka avgörs framtiden för självstyret på Nordirland. Lena Karlsson om en av Europas äldsta oroshärdar.

Ludvig Rasmusson om färdigskivad ost och andra bekväma, förkastliga företeelser.

Producent: Staffan Ekendahl
staffan.ekendahl@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".