Söndag 26 november

Godmorgon, världen! åker österut. Hela vår andra timme ägnar vi åt den kommande EU-utvidgningen.programledare: Clara Tesch

Efter bomberna i Bagdad. I helgen råder full diplomatisk aktivitet i Mellanöstern, efter veckans förfärande händelser i Irak.

En fläkt från kalla kriget...
 Den tidigare ryske spionen Alexander Litvinenko avled på ett sjukhus i London i fredags, den misstänkta dödsorsaken är förgiftning. Händelsen väcker onda minnen till liv i Moskva.

..och även vinterkriget spökar.
I Finland publicerades i veckan tidigare censurerade krigsbilder från andra världskriget. Arvet efter kriget, de sociala konsekvenserna, har finnarna varit tysta om fram till idag. Reportage från Helsingfors.

Plåtniklas. Roboten är på väg in i vår vardag. Ricki Neuman om vad som kanske borde bli årets julklapp.

Alla talar om vädret
men ingen gör något åt det - i alla fall  inte så mycket. Men varför har debatten om klimatförändringarna blivit så intensiv i höst, trots att inga nya fakta egentligen har framkommit?

Musikprofilen
om miljövänlig musik. Kristofer Lundström.

Panelen
diskuterar politiska strejker och socialdemokraternas eventuella kronprinsessa, bl a. Göran Greider, Dalademokraten, Nisha Besara, Aftonbladet, och Susanna Popova, SvD, sitter i Panelen.

Europas mest anonyma land? Det omdömet ger en ledande bulgarisk debattör sitt eget land. Vad ger det för utgångsläge i EU? Reportage från Sofia.

Public Service
med veckans satir.

En östeuropeisk kliché? Hur ser det nya Rumänien ut, bortom klichébilderna av barnhemsmisär och korruption? Reportage från Bukarest.

Kanske den sista EU-utvidgningen.
Annika Ström Melin om varför EU:s femte utvidgning kan komma att bli den sista.
Pamela Jaskoviak
om lyckopiller och husspekulanter.

producent: Nina Benner   nina.benner@sr.se