Söndag 3 december

Programledare: Olle Hägg

Giftskandalen fortsätter

Hur är det egentligen med alla dessa smittade flygplan? Vad säger obduktionen av den ryske ex-spionen Alexander Litvinenko? Vi samtalar med London och Moskva för att få svar på några frågor.

Sista festen på Kuba

På lördag firas 50-årsdagen av starten för den kubanska revolutionen, och något försenat, Fidel Castros 80-årsdag. Men revolutionshjälten är sjuk och deltar inte i festen. En fest som för övrigt verkar mest inriktad på seminarier om tiden som varit. Troligen den sista stora festen med Castro vid liv.

Kommissionen och Irak

Efterdyningarna av Bakerkommissionen och den amerikanska diplomatiska offensiven i Mellanöstern. Analys av Cecilia Uddén.

Påven och islam

Ett från början kontroversiellt och kritiserat besök, blev kanske den succé som Vatikanen hade hoppats på. Efter besök i Blå Moskén och samtal med Istanbuls mufti, förbyttes demonstrationstågen till uppskattade turkiska omdömen i pressen. Om religiösa ledares roll för att gjuta olja på politiska vågor. Funderingar av Ulrika Knutson.

Rumänsk hjälte

Rumänien har fått hård kritik av EU-kommissionen för den omfattande och utbredda korruptionen. Men det finns en person som försöker röja upp och reformera det juridiska systemet - Rumäniens justitieminister Monica Macovei. En av få ministrar som respekteras av folket, men som samtidigt fått många politiska fiender.

Veckans musikprofil är Maria Tanase, rumänsk skådespelare och sångerska.

Panelen med Widar Andersson, Folkbladet, Barbro Hedvall, Dagens Nyheter och Sofia Nerbrand, Neo, debatterar veckans politiska frågor.

Rädslan för ideologi

Få politiska ledare verkar våga vara ideologiska idag. Möjligen med undantag för vänsterpartiets Lars Ohly, men då har det straffat sig, röstmässigt. Ideologi har fått ge plats för pragmatism - men fungerar det i längden?

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Bildens magi

En av av Sveriges största fotografer, Georg Oddner ställer ut porträtt på Nationalmuseum i Stockholm. Samtal med honom om bildens magi.

Rymdfararens betydelse

Nästa vecka flyger svenske Christer Fuglesang ut i rymden som förste svensk. Mediebevakningen kring evenemanget har varit stort. Vari ligger laddning och prestigen i att ha en man i rymden?

En sång mot julhandeln

Första advent är här och julhandeln river igång på allvar. I USA kan det blir mer än någonsin. Om inte fler följer Church of Stop Shopping, och köper mindre. Möt pastor Billy och hans sjungande följe på New Yorks shoppinggator.

Näst sista kåseriet av Jonas Hassen Khemiri

Producent Richard Myrenberg