Olle Hägg

Godmorgon världen! 17 december:


programledare: Olle HäggKonspirationsteorierna frodas i Turkiet. Konspirationsteorierna frodas i Turkiet. Är Nobelpriset till Orhan Pamuk egentligen ett medel för att splittra turkarna? Och genomförde Sverige ett folkmord på samerna på 50-talet? Som ett led i den politiska striden kring Turkiets EU-förhandlingar, frodas konspirationerna bland de nationalistiska krafterna i Turkiet. Caroline Salzinger botaniserar.

Billiga nöjen i Bulgarien.
 Kanske är Bulgarien bland de sista länderna som släpps in i EU. Staffan Ekendahl har besökt kören Te Deum Adoramus, och tittat närmare på kulturlivet i Sofia, där det förflutna har satt sin prägel på utbudet. 

Runa över den sydamerikanske diktatorn.
 Chiles Pinochet är begravd, Kubas Castro är på fallrepet. Reportage om den sydamerikanske diktatorns betydelse och symbolkraft.

Musikprofilen 
om symfoniorkestrar som socialt och politiskt instrument, av Camilla Lundberg.

Panelen 
om bl a regeringens nya privatiseringsförslag. Göran Greider, Dalademokraten, Barbro Hedvall, DN, och Carl Rudbeck, Sydsvenskan, deltar.

Burmas hemliga huvudstad. 
Burmas militärjunta har gömt landets nya huvudstad mitt i djungeln. Godmorgon, världen! har hittat dit. Reportage från Naydyidaw.

Public Service
med veckans politiska satir.


Mörkertal och vintersolstånd.
 Ulf Wickbom utser årets ljusdrottning och mörkertalskung.

Jul made in China. 
Allt fler unga kineser väljer att fira jul, trots att de inte är kristna. Om en importerad högtid, som delar generationerna. Reportage från Peking.

Julens fröjder falnar. 
Gabriella Ahlström på spaning bland brandfarliga granar och giftig kanel.

Ukraina, två år senare.
Två år efter den orangea revolutionen, besöker Vladimir Putin Ukraina. Om ett land där spänningarna fortfarande är stora.

Pamela Jaskoviak
om en förälskelse på fyra hjul.
producent: Nina Benner   nina.benner@sr.se
 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".