Söndag 21 januari

programledare: Mari Forssblad

En politikers fall och uppgång. Hur påverkades Mona Sahlin av åren i kylan , och vem är hon idag? Reportage av Margit Silberstein.

Val i Serbien. Ett land med avgrundsdjupa skillnander och ett val som pendlar mellan ultra-nationalism och EU-forism.

Balkanrock istället för zigenarnostalgi I västeuropa vurmas för traditionell romsk musik - men i Serbien vill unga romska musiker bryta mot klichébilden. 

Irakprotesterna dog. När kriget bröt ut fyllde demonstrationstågen våra gator, men varför upphörde protesterna samtidigt som kriget växte?

Susanna Alakoski, författare och Augustprisvinnare, är ny krönikör i Godmorgon, världen!
   

Panelen om Sahlin, Telia och ordningsbetyg. Hör Göran Greider, DalaDemokraten, Helle Klein, Aftonbladet och Carl Rudbeck, Sydsvenskan.

Livspusslet. Begreppet ”livspussel” har blivit ett politiskt modeord för ett gammalt problem: hur ska man få tid med både arbete och familj? Men varför är frågan så stor just nu, och vem vinner på debatten?

Satir med Public Service. Följ med till Göran och Anitras avskedsparty på Torp - och hör vad våra politiker egentligen tycker om Mona.

SÄPO vs FRA. Den klassiska klyftan mellan polis och militär har blivit tydlig när SÄPO och Försvarets Radioanstalt träter om vem som ska värna svenskarnas integritet.

Iran utan Syrien. USA riskerar att cementera alliansen mellan Iran och Syrien, varnar mellanösternexpert. Det vore mycket bättre att istället försöka bryta Syriens isolering, vilket krafter i Israel är igång med.

Kate ny Diana. I Storbritannien är hysterin runt kungahuset värre än på länge. Prins Williams fästmö är papparazzis nya villebråd , precis som hans mamma en gång var.
Här hemma inleds en ny TV-serie om den nordiska kungahusen - och vi frågar oss varför kungligheter fortsätter att faschinera.

Ludvig Rasmusson om vad man säger till och om grannar.

Producent: Lena Bejerot  lena.bejerot@sr.se