1 av 2
Mari Forssblad
2 av 2
Danielsson utanför UD.

Söndag 4 februari

Programledare: Mari Forssblad

Danielssons version
I Godmorgon, världen! ger den förre statssekreteraren Lars Danielsson för första gången sin egen syn på den senaste tidens uppmärksamhet kring hans göranden efter flodvågskatastrofen. Hör Danielsson själv om lögnanklagelser, inloggningar och om var han befann sig på annandagen 2004.

Danielsson-dramaturgin
I veckan blev det klart att utredningen kring regeringens agerande efter flodvågskatastrofen 2004 ska återupptas. I mediernas fokus står åter igen Lars Danielsson. Vad är det som gör att dramat kring den förre statssekreteraren bara fortsätter och fortsätter?


Pristina i limbo
Reportage från Kosovos huvudstad, i väntan på en självständighet som kanske kommer, i alla fall lite grann.


Exemplets makt
FN:s klimatpanel skärpte tonen i veckans rapport om klimatförändringarna. Samtidigt frodas ”nånannanismen” i förhandlingarna om vem som ska ta ansvar för att minska koldioxidutsläppen. Reportage om det goda exemplets makt i klimatfrågan.

Ulrika Knutson är veckans krönikör.

Panelen
Diskuterar kärnkraft och familjepolitik. Heidi Avellan, Sydsvenskan, Olle Svenning, Aftonbladet, och Johan Ehrenberg, ETC, medverkar.

208 miljarder i potten
Få företag i Sverige vänder sig till det som ibland kallas den multikulturella marknaden, dvs till de olika invandrargrupperna i Sverige. Reportage om fördomar, kameler och förlorade miljarder.

Public Service
  med veckans satir.

Sprickor i Thailand
Den nya internationella flygplatsen i Bangkok håller på att rämna. Nils Horner ser paralleller till tillståndet i den nyblivna militärdiktaturen.

Hälsa dem därhemma

Fenomenet med resedagböcker på internet, har exploderat det senaste året. 100 000 svenskar på utlandsresa delar med sig av sina upplevelser i öppna dagböcker på nätet. Varför har vi så svårt att släppa kontaken med hemmet?

Kineser på hemmet
I ett samhälle i snabb förändring, har det blivit allt svårare för den arbetande generationen i Kina att ta hand om sina föräldrar i hemmet. Ålderdomshem eller inte - ett nytt kinesiskt dilemma.

Mark Levengood
, veckans kåsör, om det värsta med Det Bästa.
Producent: Nina Benner 
nina.benner@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".