Mari Forssblad

Söndag 15 april

Programledare: Mari Forssblad

Rapport från Bagdad. Frilansreportern Salam Karam berättar om sina intryck efter den senaste bomben mot det irakiska parlamentet.

Iran och västvärlden - en komplicerad relation. I de senaste veckornas nyhetsrapportering har Iran stått i fokus. Efter de diplomatiska turerna kring de brittiska marinkårssoldaterna och diskussionen om eventuella iranska kärnvapen frågar sig Godmorgon, världen hur relationen mellan Iran och västvärlden egentligen ser ut.


Det våras för Bangladesh. Det har varit en dramatisk vinter i Bangladesh med politisk oro och undantagstillstånd. Samtidigt håller en ny medelklass på att växa fram och landet håller på att resa sig ur fattigdomen. Sveriges Radio utrikeskorrespondent Nils Horner har besökt en ny badort i Bangladesh.

Lämna tillbaka våra skelett. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har lovat att verka för att alla samiska skelett som finns på Sveriges muséer ska lämnas tillbaka för begravning. Återlämning av s.k. humanmaterial är en internationell trend och Godmorgon, världen besöker Etnografiska museet där ostelogen Mats Petterson inventerar samlingarna. Men hur ska återlämningen gå till


Krönikan med Susanna Alakoski


Panelen med Göran Greider- Dala Demokraten, Barbro Hedvall- Dagens Nyheter, Heidi Avellan-Sydsvenska Dagbladet.

Exklusiv intervju med Jordaniens Prins El Hassan bin Talal. Prins Hassan i det jordaniska kungahuset är en ledande och inflytelserik intellektuell i arabvärlden. Den första juni blir han hedersdoktor vid Lunds Universitets Humanistiska fakultet. Sveriges Radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén mötte honom i Amman.
 

Public Service med veckans satir.

Direktrapport från den ryska oppositionens demonstrationer. Moskvakorrespondenten Maria Persson Löfgren berättar om helgens demonstrationer i Moskva och St. Petersburg.


Putin och gasföretaget Gazprom. Det ryska storföretaget Gazprom är en inte obetydlig maktfaktor i den ryska politiken. Gazprom är huvudleverantör av gas till flera europeiska länder och ett av president Putins många maktinstrument.


Revolutionspoeten Vladimir Majakovkij - har har något att säga dagens ryssar? Intervju med författaren Bengt Jangfeldt som nyligen kommit ut med en hyllad Majakovskij biografi.


Påven Benedictus den sextonde fyller 80 år. Ekots utrikeskommentator Titti Nylander summerar vad han hittills åstadkommit och hur han agerar i den europeiska politiken.


Kåseriet med Ludvig Rasmusson som har bråttom, bråttom

Producent: Åsa Furuhagen Vestergren
gmv@sr.se


 


  


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista