söndag 20 maj

programledare Mari Forssblad

Iran inifrån. Under maj månad har polisen i Iran ökat kontrollen av invånarnas klädsel, och tusentals kvinnor som anses ha slarvat med den traditionella islamska klädedräkten har tilldelats varningar. Reportage från Teheran av Cecilia Uddén.

Frankrike tar ut kurs. Frankrikes nye utrikesminister,  Bernard Kouchner, är socialist och grundare av organisationen Läkare utan gränser, och beskrivs som ett vågat val. Vilken väg tar nu Frankrike i utrikespolitiken?

Maktens maka.
  Veckans hetaste skvaller i Paris handlar om den nye presidentens fru, Cecilia Sarkosy, som på många sätt skiljer sig från den gängse bilden av en presidenthustru. Vad förväntas av en maktens maka idag, och hur har denna ofta otacksamma roll förändrats?

Svenskar i Vita huset.
  Ännu en svensk statsminister har fått sitta en stund i Ovala Rummet. Om betydelsen av att få besöka världens mäktigaste ledare, och hur svenska politiker använt sig av sitt förhållande till USA:s president.

Ulrika Knutson
, veckans krönikör, om spioner.

Panelen
 om vad Fredrik Reinfeldt inte sa till George Bush och om miljöpartiets framtida partners. Barbro Hedvall, DN,  Helle Klein, Aftonbladet, och Aron Etzler, Flamman, diskuterar.

En svensk institution i graven
. AMS, ofta beskrivet som ett socialdemokratiskt flaggskepp, går stora förändringar till mötes. I slutet av maj beslutar riksdagen att lägga ner och förändra viktiga delar av verksamheten. Reportage om en svensk institutions uppgång och fall.

Public Service med veckans satir.


Moore i Cannes.  Filmfestivalen i Cannes är, efter 60 år, fortfarande världens mest betydelsefulla. Hör varför stjärnor som Michel Moore far till franska rivieran för att premiärvisa sina filmer. Gunnar Bohlin är vår utsände i Cannes.
 

Karachi efter massakern
. Förra helgen dog 40 personer i ett upplopp i Karachi, en av många våldsamma händelser i Pakistan den senaste tiden. Nils Horner har besökt Karachi.

Ett annat Public Service
. Diskussionerna kring Public Service-medierna SVT och Sveriges Radio har varit intensiva den senaste tiden, av såväl politiska som publicistiska skäl. Eva Hamilton, VD för SVT, om hur hon ser Public Service-mediernas framtid.

Sissela Kyle
, ny kåsör, om hemliga samförstånd på teatern.
 

producent: Nina Benner  nina.benner@sr.se