1 av 4
Mari Forssblad
2 av 4
3 av 4
Tony Blair hade alla G8-ledare bakom sig när han fördömde terrordåden i London.
4 av 4

Söndag 3 juni

Programledare: Mari Forssblad

Fullt pådrag i Heiligendamm

Inför nästa veckas G8-möte i Heiligendamm i norra Tyskland har polisen spärrat av området. Omkring 100 000 demonstranter och globaliseringsmotståndare har laddat upp inför mötet. Och polisen fruktar kravaller nu på lördag.

G8 mötena och ritualen

Inget riktigt G8-möte utan några rejäla demonstrationer. Dessa alltmer uppmärksammade toppmöten i kalla krigets kölvatten verkar kräva sin egen ritual; världenas mäktiga omgärdade av demonstrationer. Vi tittar tillbaka på tidigare G8-möten och frågar oss om de verkligen leder till något bättre.

Framtidens president

Redan nu laddas det upp inför nästkommande presidentval i USA. Ett och ett halvt år återstår, men villiga kandidater presenterar sig redan. I en serie av två inslag presenterar vi de viktigaste kandidaterna. Först ut: demokraterna.
 

Marshallhjälpen 60 år

I näst vecka är det 60 år sedan som den dåvarande amerikanske utrikesministern George C Marchall lanserade sin idé om massivt bistånd för att återuppbygga ett Europa i spillror. Då stod USA:s renommé på topp, till skillnad från idag. Om varför Marshallhjälpen blev så lyckad och varför senare satsningar inte lyckats.

Att leva eller berätta - det är frågan

Även om mer kända profiler slutat med sitt bloggande, av olika skäl, så är dessa offentliga dagboksanteckningar stort bland vanligt folk. Men ivern att berätta om sitt liv tenderar ibland att ta över själva livet. En betraktelse signerad Gabriella Ahlström.

Krönikör Svante Weyler

Panelen med Lotta Gröning, Aftonbladet, PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet, Per Wirtén, Arena, debatterar veckans politiska frågor.

Sexdagarskriget 40 år

I nästa vecka är det 40 år sedan Israel på sex dagar slog världen med häpnad och arabnationerna med skräck. I ett svep blev Israel herre över Gaza, Västbanken, östra Jerusalem och Golanhöjderna. Militärt var det en triumf, men politiskt, var det en pyrrhusseger. Intervju med israelen Benny Morris, representant för de så kallade ”nya historikerna”.
 

Satirgänget Public Serivce ger sin version av veckans viktigaste händelser.

En skottsk revolution

En del skottar menar att det senaste valet till det lokala parlamentet är det största som hänt Skottland på 300 år. För första gången vann Scottish National Party och bildar regering. Partiets mål: självständighet. Reportage från Edinburgh.
 

Harry Potters sista framträdande

I sommar är det dags för den sjunde och sista delen om Harry Potter. ”Harry Potter och dödsrelikerna” kommer på engelska den 21 juli och på svenska 21 november. Förväntningarna är enorma; blir det ny rekordupplaga och vad kommer hända med lille Potter? Kommer han att dö? Om J K Rowlings serie som skapat en läsrörelse över hela världen.

De besvärliga avtalen

Årets avtalsrörelse är större än vanligt - 500 avtal och 85 procent av landets löntagare får ny lön i år. Bland annat är LO-kollektivet klart, HTF och SAS kabinpersonal likaså, men många menar att lönerna drivits upp för högt och att det i förlängningen hotar jobben. Samtal med frilansjournalisten Anna Danielsson som följt arbetsmarknaden i 20 år.

Kåsör Pamela Jaskowiak

Producent: Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".