söndag 10 juni

programledare Margit Silberstein

Kinas båda ansikten. På söndag förmiddag möts statsminister Fredrik Reinfeldt och Kinas president Hu Jintao för överläggningar, i ett unikt och omdiskuterat statsbesök. 

Om svenskarnas bild av Kina genom åren - en kulturens högborg eller ett primitivt, repressivt samhälle.

Danmark slickar såren. I fredags slog UEFA fast domslutet från förra helgens märkliga kvalmatch mellan Sverige och Danmark. Men är kollektiv bestraffning rätt väg att få bukt med problemen i fotbollens undervegetation?


GMV:s presidentkandidatskola.  I USA har de republikanska kandidaterna till presidentposten debatterat mot varandra i veckan. Thomas Nordegren i Washington reder ut oddsen.


Ulrika Knutson om ett naturbarn som gått ur tiden.


Panelen bl a om Systembolagets framtid och politiska middagsgäster. Heidi Avellan, Sydsvenskan, Sofia Nerbrand, Neo, och Aron Etzler, Flamman, diskuterar.


Konsten att dela upp ett land. I mer än 40 år har olika utredare funderat på om län och landsting verkligen är ett bra sätt att dela upp Sverige. Nu kan även det senaste försöket att rita om den administrativa kartan komma att stupa. Reportage om konsten att dela upp ett land, från Oxenstierna till Svegfors.


Public Service med veckans satir.


Belgisk surrealism, i konst och politik.  I Belgien drar de gamla surrealisterna fulla hus på en stor samlingsutställning. Kerstin Brostrand om en konstform med klangbotten i det belgiska samhället.


Största möjliga EU-tystnad. Vid EU-toppmötet om två veckor hoppas EU:s ordförandeland Tyskland få igenom ett fördrag, som liknas vid en EU:s grundlag. Stor tystnad har präglat förarbetet, till skillnad mot förra gången EU:s konstitution diskuterades fram. 


Merkels värld. Tysklands Angela Merkel har fått smeknamnet ”Miss World”, eftersom hon står i centrum för  flera av vårens viktigaste utrikespolitiska processer. Om bakgrunden till förbundskanslerns internationella succé.


Rädslan sprider sig i Sri Lanka. Reportage av Nils Horner om ett tidigare turistparadis, som allt mer präglas av försvinnanden och skräck.


Sissela Kyhle blir stigfinnare.

producent Nina Benner  nina.benner@sr.se