Mari Forssblad

Söndag 8 juli

Programledare: Mari Forssblad

Reportage om jakten på terrorister i Storbritannien efter förra veckans terrorattentat i Glasgow och upptäckten av minerade bilar i Londons nöjesdistrikt.

I USA har presidentkandidaterna inför nästa års val redovisat hur mycket pengar de samlat in under andra kvartalet. Den svarte senatorn Barack Obama överraskade med att slå alla, även Hillary Clinton, och jämförelser görs nu mellan Obama och John Kennedy.

En ovanlig undersökning av värderingar och åsikter bland vanliga kineser visar att skillnaderna mellan svenskarnas och kinesernas värderingar är mycket mindre än man tror, säger chefen för opinionsmätningsföretaget Novus Monitor.

Över hälften av världens befolkning bor nu i städer. I vår serie om världens städer har vi ett reportage från Peking som lockar förhoppningsfulla landsortsbor i Kina.

Veckans krönika görs av Ulrika Knutson.

Panelen som svarar på frågor om politiken i veckan består av redaktörerna PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet, Olle Svenning, Aftonbladet och Heidi Avellan, Sydsvenska Dagbladet.

Under tigerekonomiernas bästa tid i Asien fanns det en thailändsk man som personifierade hela boomen. Men han kom sedan också att personifiera Asienkrisen för sina landsmän, eftersom han förlorade allt. Nu driver han två kaféer i Bangkok och siktar på att komma tillbaka. Vår utsända Lena Bejerot har träffat honom.

Vår sommarsatir kallas Folkets Röst med Michael Syrén och Anna Blomberg.

Årets politikervecka inleds i Visby och vi samtalar med Ekots utsände Mats Eriksson om vad vi kan vänta oss ett mellanår som detta.

Kan man bli för bra eller för folklig om man är konstnär eller akademiker? Finns det en gräns för när kollegorna börjar titta snett eller baktala en om man står ut för mycket? Reportage om toleransens gränser i Sverige.

Den stora trenden inom facklitteraturen verkar vara att ifråga sätta Gud eller Guds existens. Vi har ett reportage om ateistisk litteratur.

Till sist kåserar Ludvig Rasmusson.
    

Redaktör: Staffan Ekendahl 

staffan.ekendahl@sr.se

                                                                      

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".