Söndag 29 juli

Programledare: Margit Silberstein

Talibanernas ”gisslan-policy”. Kidnappningen av en grupp sydkoreanska hjälparbetare i veckan, har åter riktat världens ögon mot Afghanistan. En av talibanernas ledare kallar gisslantagan för en ”framgångsrik policy”. Vad händer nu?

..och svenska styrkor i Afghanistan. Även Sverige har soldater i Afghanistan. Hur tänker de kring säkerhetsläget, och vilket pris är Sverige villigt att betala för att bli kvar i ISAF-styrkan?

Hatets dynamik. Somalia är det enda landet i Afrika söder om Sahara, där folket har samma religion, språk och etnicitet. Ändå är det kontinentens mest söndertrasade land. Reportage från norra Somalia.

Förströelser förr och nu. Ägnar vi semestern åt ”lättare aktiviteter som skänker avkoppling”, eller känner vi pressen att göra nytta? Godmorgon, världen! utforskar förströelsens status och historia.

Ulf Wickbom om en cykeltävling i uppförsbacke.

Panelen nagelfar den senaste veckans försvarsdebatt, och finansministerns ställning i regeringen. Lena Askling, Aftonbladet, Karin Rebas, DN, och Göran Greider, Dala-demokraten, deltar.

Flyktingarnas barn blir kvar. En regeländring gör att de flyktingar som kommer till Sverige via FN:s försorg, inte längre kan räkna med att deras närmsta familj automatiskt får komma efter. Migrationsverket är kritiskt till regeringens beslut.

Public Service sommarspecial. Godmorgon, världens rosade satirgrupp gör hemma-hos-besök i det politiska sommar-Sverige.

Farväl, Berlin. SR:s tysklandskorrespondent Kristian Åström gör bokslut efter fyra år i EU:s största land.

..och hej då, partiledare Leijonborg. Lars Leijonborg förbereder sitt sista tal som partiledare för Folkpartiet. Vi undrar vad som hände därefter?

Ludvig Rasmusson om sitt liv som medelålders kvinna.

Producent: Nina Benner

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista