Annika Ström-Melin Foto: SR

Söndag 19 augusti

programledare: Annika Ström-Melin

Thailand går till val.
På söndag får thailändarna folkomrösta om en ny konstitution, exakt elva månader efter militärkuppen. Är omröstningen en verklig väg tillbaks till folkstyret?

Militärens skugga.

I Thailand, liksom flera andra länder, har militären som vana att gå in och ”stabilisera” styret när demokratiska ledare uppfattas som otillräckliga. Om militärens skugga över svaga demokratier.

Barnflickans återkomst.

Barnpassning har blivit en av de mest efterfrågade hushållsnära tjänsterna. Vem är barnflickan, vad ska hon göra och varför har hon kommit tillbaka?

Rwanda byter språk.

Ett drygt decennium efter folkmordet, försöker Rwanda forma en ny identitet. Franskan byts ut mot engelska, och ingen ska längre veta vem som är hutu eller tutsi. Reportage från Kigali.

Svante Weyler är veckans krönikör.

Panelen
om bl a synen på utbrändhet och om sommaröppen Riksdag. Jesper Bengtsson, Aftonbladet, Per Gudmundson, SvD, och Heidi Avellan, Sydsvenskan, deltar.
 
Vart går Björklund?
Om två veckor väljs Jan Björklund till ny partiledare för Folkpartiet. Han beskrivs som en av arkitekterna bakom partiets ”kravliberalisering” - vilken väg väljer han nu? 

Public Service sommarspecial gör hemma-hos-reportage hos Nyamko Sabuni.

Farväl, Washington!
 
SR:s korrespondent Thomas Nordegren om fyra år i ett allt dystrare Washington. 
 

Misslyckande i Irak
Thomas Nordegrens år i USA har präglats av USA:s insatser i Irak. Men hur har omvärlden reagerat på USA:s misslyckanden i Irak? Cecilia Uddén i Mellanöstern, Nils Horner i Asien och Lars Palmgreni Latinamerika sammanfattar omvärldens reaktioner på USA.

Ludvig Rasmusson
kåsör.

producent: Nina Benner   nina.benner@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".