Olle Hägg

Söndag 23 september

Programledare: Olle Hägg

Danska tankar om svensk debatt
För ett och ett halvt år sedan rasade reaktionerna som mest i muhammed-teckningarnas spår i Danmark. Den svenska debatten efter Vilks rondellhund följs nu med nästan lika stort intresse i Danmark. Tankar och reflexioner från Köpenhamn. Desutom - hur påverkar debatten varumärket ”Sverige”?

USA:s nye kompis
Det har varit många franska utspel på sistone. Senast handlade det om Iran och ett möjligt krig, dessförinnan om Irak och Libyen. Om fransk utrikespolitik i förvandling.

Soweto på frammarsch
Den en gång mycket fattiga stadsdelen som många förknippar med våldsam kamp mot apartheid på 80-talet, har idag blivit en välordnad förort för en växande svart medelklass. Reportage.

Krönikör Ulf Wickbom  

Panelen med Nilkas Ekdahl, Dagens Nyheter, Susanna Popova, kolumnist SvD, och Olle Svenning, Aftonbladet debatterar bland annat budget och vabbande.

Gaza på gränsen till sammanbrott
Siatuationen på Gazaremsan förvärras alltmer. Efter den senaste raketbeskjutningen hotar nu Israel med att stänga av vatten och energi-försörjningen till Gaza. Reportage av Cecilia Uddén.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser. 

Burma i uppror
Hör Nils Horners reportage från Burma. Som en av få västerlänningar blev han vittne till buddistmunkarnas prostester i Rangoon - en typ av motstånd mot militärjuntan som inte setts på länge i landet. 

Proggen och affischerna
Om estetiken, formtänkandet och historien bakom gamla proggaffischer. Snart aktuellt i ny utställning.

Järnladyn är tillbaka
En politisk figur som dominerat tidningar och debatt i Storbitannien den senaste veckan är järnladyn Margaret Thatcher. Dessutom på lite oväntat besök hos labourledaren Gordon Brown.

Ny kåsör är författaren Sara Kadefors. Premiär!

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista