Olle Hägg

Söndag 7 oktober

programledare: Olle Hägg

Presidentvalet i Pakistan. Hur kommer islamisterna att reagera på Benazir Bhutos återkomst i pakistansk politik?

Länder i fokus. Under några veckor har omvärlden följt varje steg i det krisdrabbade Burma, efter att landet legat i nyhetsskugga i flera decennier. Frågan är hur länge intresset varar, och vad som avgör vilka länder som engagerar oss.

Nu ska vi vara snälla. Snällhetstrenden är över oss. Gabriella Ahlström om en irriterande tendens.

Staten och kapitalet må sitta i samma båt, men de förstår inte varandra. Reportage om statliga utförsäljningar i motvind.

Svante Weyler krönikör.

Panelen om bl a bistånd och statliga utförsäljningar. Aron Etzler, Flamman, Elisabeth Sandlund, Dagen, och Göran Greider, Dalademokraten, diskuterar.

Tio år med Kim. På måndag firar Nordkoreas ledare Kim Jong Il tioårsjubileum vid makten. Vad har ett decennium under Kim Jong Il betytt för Nordkorea och världen? 

Public Service med veckans satir.

Ryska stormaktsdrömmar. President Putin ser ut att hålla sig kvar vid makten, även efter nästa års presidentval. För många ryssar är han ett hopp om en ny och starkare nationell självkänsla.

..och ryska auktioner. Sverige har blivit centrum för rysk konsthandel. Reportage om billig konst och dyra priser på svenska auktionshus.

Revolutions-ikonen. Det har gått 40 år sedan ”Che” Guevara avrättades i Bolivias djungel, men hans bild sprids fortfarande över världen. Om ett av världens mest kända fotografier, och dess betydelse.

Sara Kadefors är veckans kåsör.

producent: Lena Bejerot  lena.bejerot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".