Söndag 21 oktober

Programledare: Olle Hägg

Våldets Karachi. Vår korrespondent om den senaste utvecklingen efter Benazir Bhuttos återkomst till Karachi - en stad som präglas av sin våldsamma historia.

Ny demokrati. På söndag är det val i Polen – en av de nya demokratier där snabba kast utmärker valrörelserna. Vi rapporterar om valstridens slutspurt till den polska riksdagen.

Konstiga partinamn. Självförsvar, Forza Italia och Lycksalighetens parti – om de lite mer udda partinamnen världen runt.

Avtalet spikat? EU har efter stor vånda antagit ett nytt fördrag under EU-toppmötet i Lissabon. Men uppgörelsen innefattar en rad nya frågor att komma överens om. Annika Ström Melin reflekterar över EU:s metod att lösa problemen genom att skjuta upp dom.

Vin och klimat. Växthuseffekten ger vin med hög kvalitet och på sikt kan kanske även Sverige bli ett bra vinland. Reportage från ett annorlunda år på världens finaste vinslott i Bordeaux.

Krönikör Ulrika Knutson.

Panelen med Lena Askling, Aftonbladet, Johan Ehrenberg, ETC och P J Anders Linder, Svenska Dagbladet.

Synen på ett nej. Den uppmärksammade domen mot två våldtäktsmän innebär enligt vissa att en kvinnas nej har blivit mer värt. Andra menar att nej fortfarande tolkas som ett ja om det uttalas på fel sätt. Vi utreder hur synen på en kvinnas nej har förändrats de senaste 30 åren.

Public Service med veckans satir.

En stjärna falnar. Condoleeza Rice spåddes en lysande framtid när hon valdes till USA:s utrikesminister. Nu tvingas hon sköta det otacksamma jobbet att försöka genomdriva en utrikespolitik som hon själv bara marginellt varit med om att utforma.

Fredsinstitut med framtidsvisioner. Den nye chefen för fredsforskningsinstitutet Sipri analyserar världens konflikter och förutspår var nya kan komma att dyka upp.

Maktens mörkläggning. Spiondömde journalisten Peter Bratt har kommit ut med sina memoarer och berättar hur han idag ser på de affärer han var upphov till – IB- och Geijeraffären. Hur skulle makten reagera idag?

Kåseri signerat Sara Kadefors