1 av 3
2 av 3
Sheikh Sayed el Askar och Cecilia Uddén.
3 av 3
Ibrahim Hudeibi. Foto: Cecilia Uddén/SR

söndag 28 oktober

programledare Sara Stenholm

Ständig politisk förnyelse. Moderaterna blir nyare och nyare men får samtidigt färre och färre väljare. Reportage från den pågående moderatstämman av Margit Silberstein.

Platt skatt. Efter valet kan Polen bli nästa land att införa platt skatt - som redan är högsta mode i de forna Öststaterna.
 

Presidentfru till president. Argentina går till val på söndag och väntas få sin första kvinnliga president , en person som sett jobbet på nära håll.

Presidentfamiljer i USA. Sen 1989 har Vita Huset styrts av två familjer: Bush och Clinton. Vinner Hillary presidentvalet kommer Bush-Clinton-eran förlängas med ytterligare en presidentperiod. Har amerikanerna en förkärlek för dynastier?

Krönikör Svante Weyler om skandalkyssen mellan makt och media.

Panelen om privata barnsjukhus, om blått gästarbetarkort och om de nya moderaterna. Heidi Avellan, Sydsvenskan, Peter Wolodarski, DN, och Per Wirtén, Arena, deltar.

Efter köpfesten. Aldrig förr har vi konsumerat så mycket som nu, och Sverige har flest antal kvadratmeter köpcenter per capita i världen. Samtidigt syns allt fler tecken på en begynnande konsumtions-trötthet. Vad händer efter köpfesten? 

Public Service med veckans satir. 

Det hoppfulla och det hopplösa Afrika. Sierra Leone har på kort tid gått från kaos till demokrati - kan lärdomarna användas i Darfur?

Stjärnfall i Sydafrika. Reaggeartisten Lucky Dube skjöts till döds i veckan. Han var superstjärnan, känd över hela afrikanska kontinenten med sina kritiska texter om våld, som själv blev ett offer.

Muslimska Brödraskapet i Egypten står inför ett konfliktfyllt generationsskifte. Reportage om världens största och mest inflytelserika islamistiska organisation, signerat Cecilia Uddén.

Ludvig Rasmusson kåsör.

Producent Lena Bejerot   lena.bejerot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".