1 av 4
2 av 4
Malta, ny hamn för immigranter. Foto: Scanpix
3 av 4
Clinton kampanjade i Iowa i veckan. foto: scanpix
4 av 4
Mona Mansour

söndag 2 december

programledare Sara Stenholm

Ett enat Ryssland går till val? Ryssarna väljer parlament, men kanske med ett enda parti. Sten Sjöström spanar i Moskva efter likheter med det gamla Sovjet och det nya Ryssland.


Revolutionsromantik och hemliga planer.  Reportage från Venezuela där revolutions-romantiska filmer har blivit högsta mode, och om hur det hänger ihop med Hugo Chavez maktambitioner.


Humor och diktatorer. Om en rolig man som skrämmer Burmas militärjunta. 
Optimisterna i Mellanöstern. Cecilia Uddén möter de enda optimisterna efter veckans återupptagna fredsförhandlingar: de som önskar att förhandlingarna ska misslyckas.

Krönika av Ulf Wickbom.

Panelen om Göran Johanssons flyktingförslag och om kärnkraftens ställning i klimatdebatt-tider. Sofia Nerbrand, Neo, Niklas Ekdahl, Dagens Nyheter och Göran Greider, Dalademokraten, deltar.

Trängsel på Malta. Varje år kommer tusentals människor i småbåtar från nordafrika till Malta, i ett försök att ta sig till Europa. Stämningen i den lilla ö-nationen har blivit allt hätskare. Reportage från Valetta.

 

Public Service med veckans satir.

Bali-mötet börjar. På måndag startar FN:s omtalade klimatmöte på Bali. Närmare 10 000 personer väntas flyga till ön för att diskutera klimatförändringarna.

Vårt behov av prognoser. Prognoser har blivit en allt viktigare del av vårt samhälle, visar inte minst FN:s klimatpanel. Men på vilka områden är prognoser möjliga att göra, och vad kan en dyster prognos betyda?

Iowa närmar sig.
Strax efter årsskiftet sållas agnarna från vetet i det amerikanska president- valet, när republikaner och demokrater väljer ut sina kandidater i en komplicerad procedur. Reportage från den lantliga delstaten Iowa, som får en extra viktig roll för kandidaterna denna gång.

 

Ludvig Rasmusson om ett svartvitt liv.
 

producent: Nina Benner    nina.benner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".