1 av 3
Richard Myrenberg
2 av 3
3 av 3
'17 October 1905' på utställningen "From Russia"

Söndagen 3 februari 2008

Programledare Richard Myrenberg

Rebeller intar huvudstaden. FN:s sändebud i Darfur Jan Eliasson om den pågående konfliken som just nu rasar i grannlandet Tchads huvudstad N’Djamena.

Kenyas kris. Två oppositionspolitiker har mördats den senaste veckan och våldsamheterna har nått nya områden i landet. Den förre FN-chefen Kofi Annan har avbrutit sin medling, men mitt i krisen arbetar fortfarande människor för att stoppa den hotfulla utvecklingen.

Bilden av Serbien. Nationalisterna leder inför söndagens avgörande valomgång och motståndarna befarar att landet återigen kommer att isolera sig. Om serbernas syn på sig själva och omvärlden.

Hälsofixering. Det tycks inte finnas någon ände på vårt intresse för hälsofrågor idag. Reportage om fenomenet ”hälsism” som möjligen har uppstått på grund av vår brist på mening med livet.

Konst med politiska förtecken. 
Årets viktigaste utställning i London kan öppnas som planerat, men först efter att ryssarna tvingat britterna att genomförá lagändringar. Vi berättar om bråket kring konstutställningen som har ursprung i spionkretsar.

Krönikör Ulf Wickbom

Panelen med Devrim Mavi, Dagens Arena, Aftonbladet, Per Gudmundson, Svenska Dagbladet och Johan Hammarqvist, Norra Skåne

Sjuka ska jobba. Regeringens senaste förslag innebär att det blir meningslöst att ha en extra sjukförsäkring som garanterar högre ersättning efter ett år. Ett reportage om frågan som går emot både fackliga och borgerliga principer.

Public Service levererar politisk satir om den gångna veckan.

Mot republiken. Efter starka folkliga protester mot kungen i Nepal beslutades att landet skulle bli en republik. Nils Horner har besökt en av världens äldsta monarkier.

Uppgång och fall. Den italienske presidenten Giorgio Napolitano gav i veckan landets talman i uppdrag att bilda ny regering. Prodis lyckades ju bara sitta i nio månader. En bedrift, menar en del - Titti Nylander förklarar varför så många regeringar faller i Italien.

Superdupertisdag. Spänningen stiger inför crescendot i den amerikanska valrörelsen då det är primärval i över 20 delstater. Vår korrespondent om vilka som kommer att mötas i kampen om Vita huset.

…och så vill jag tacka… Rockbjörnen och guldbaggarna är utdelade. Men fler galor väntar och däribland Oscarsgalan. Göran Everdahl berättar om de värsta – och dom bästa tacktalen i galornas tid.

Kåsör Ludvig Rasmusson

producent:  katarina.v.arndt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".