1 av 2
Mari Forssblad
2 av 2
Martyrbilder i Gaza. Foto: Cecilia Uddén

Söndag 9 mars

Programledare: Mari Forssblad

Bomber i Jerusalem

Hur påverkar det situationen i Israel att det var en israelisk arab som stod bakom dödskjutningarna i Jerusalem? Rapport från Israel.

Dödskult i Gaza

En doft av mysk. Så beskriver många gazabor de döda, de martyrer, som förs hem efter att ha dött för israeliska kulor. Om myter och kult kring döden i Gaza.

McCain och Bush

John McCain är klar som presidentkandidat för republikanerna. Men hur ska han förhålla sig till president George W Bush? Bush är en av USA:s minst populärar presidenter och att förknippas med honom kan utnyttjas av motståndarsidan.

TV-reklamens betydelse

Många menar att demokratikandidaten Hillary Clintons tv-reklmainslag ”vem svarar i telefonen klockan tre på morgonen” - kan vara en förklaring till hennes segrar i Texas, Ohio och Rhode Island. Det finns fler exempel på avgörande politisk tv-reklam.

Bilen som prestigemarkör

Det gamla svenska fordonsmärket Scania säljs nu till utlandet. Samma öde har Volvo personvagnar och Saab råkat ut för. Idag kanske försäljningen inte har så stor laddning, men för Sverige har egen biltillverkning varit lite av en prestige-markör över en avancerad industriell utveckling.

Krönikör Svante Weyler

Panelen med PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet, Lotta Gröning, Aftonbladet och Aron Etzler, Flamman, debatterar veckans politiska utspel.

Ett LO under press

LO pressas inte bara av EG-domstolens beslut kring Lavalaffären i Vaxholm. Landsorganisationen utmanas också av lägre medlemstal och dess konfliktmetoder har också fått kritik.

Satir med Public Service.

Spanskt val

På söndag är det parlamentsval i Spanien och den jämna kampen står mellan de sittande socialisterna och folkpartiet på högersidan. De stora valfrågorna är en ökande arbetslöshet och immigrationen.

Den latinamerikanska krisen

Colombias militära aktioner i grannlandet Ecuador har satt igång en hel kedja av motsättningar och reaktioner. Venezuela och Ecuador har mobiliserat sina militära styrkor och det finns risk för väpnad konflikt. Om Colombias inre problem som sprider sig och om hur vänstergerillan Farc utnyttjas politiskt av de olika länderna.

Alfabetisering - ett vänsterprojekt

Reportage från Bolivia och en omfattande alfabetiseringskampanj, men stöd bland annat från Kuba och Venezuela. Alfabetisering i Latinamerika har traditionellt varit ett ett vänsterprojekt - men det har sina risker.

Kåsör Sara Kadefors

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".