1 av 2
Olle Hägg
2 av 2
Nobelpristagaren Shirin Ebadi, Palmepristagaren Parvin Ardalan och SR:s korrespondent Cecilia Uddén

Söndag 16 mars

Programledare: Olle Hägg

 

 

 

Val i Iran

Reportage från Iran där viktiga delar av oppositionen bojkottar valet och tycker att det utomparlamentariska arbetet är viktigare. Cecilia Uddén.

Fem år sedan Irakkriget

Fem år sedan invasionen av Irak. Hur har världen förändrats under de fem åren? Reportage av Richard Myrenberg.

Var är Usama? 

Var är Usama bin Ladin? Varför hittar man honom inte? Vi intervjuar amerikansk expert på terroristjakter. Lena Bejerot.

Afghanistan sju år senare

Reportage från Afghanistan. Vår korrespondent Nils Horner rapporterar från landet som invaderades redan för sju år sedan.

Krönika av Ulf Wickbom.

Panelen svarar på veckans viktigaste politiska frågor. Idag med Barbro Hedvall, DN, Carl Rudbeck, Sydsvenskan, och Göran Greider, Dalademokraten.

Svenska skatter

Statsministern drömmer om att sänka skattetrycket till 45 procent till sin 45-årsdag. Vad betyder skattetrycket i politiken? Vad händer i ekonomin och i välfärden om det sänks? Vi har träffat flera ”skattetänkare” bl.a. Kjell-Olof Feldt. Reportage av Mari Forssblad.

Satir med ”Public Service”.

Myter och fakta  

Myter avslöjas i ny bok om ”faktoider”. Författaren Peter Olausson intervjuas.

Sarkozy in på livet

Franske presidenten Sarkozy hade en bra början vid makten men nu blir han allt mer kritiserad för att vara opålitlig och inriktad på sitt privatliv. Reportage från Frankrike av vår korrespondent Alice Petrén.

Shakespeares hemlighet 

Shakespeare är världens mest spelade dramatiker. Hans pjäser sätts fortfarande upp över hela världen trots att det är 500 år sedan de skrevs. Vad är hemligheten? Reportage av Katarina von Arndt.

Kåseri av Ludvig Rasmusson

Producent Staffan Ekendahl

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista