Mari Forssblad

Söndag 23 mars

Programledare: Mari Forssblad

I Dharamshala

Staden i norra Indien kallas ibland för ”lilla Tibet” eftersom det bor så många exiltibetaner där. Och det är därifrån som deras anlige ledare Dalai Lama manar till lugn efter upploppen på andra sidan gränsen. Men de unga tibetanerna är mer militanta och vill använda hårdare metoder.

Oroligheterna sprider sig

Reportage från Chengdu inne i Kina där också många tibetaner bor. Men få vågar säga något av rädsla för vad myndigheterna kan göra.

Kina och OS

Kritiken mot Kina ökar i omvärlden och många manar till bojkott av sommar OS i Peking. Frågan är om det är realistiskt. 
 

Lakrits och lax

Kemisterna gör intåg i restaurangköken. Molkylär gastronomi öppnar för nya möjligheter och oväntade kombinationer.
 

Krönikör Ulrika Knutson

Panelen med Gert Gelotte, Göteborgsposten, Lotta Gröning, Aftonbladet och Johan Hammarkvist, Norra Skåne debatterar veckans politiska händelser.

EU-skeptisism och partistrategi

Efter att det står klart att miljöpartiet svänger i EU-frågan och inte längre står för ett utträde ur unionen, och efter junilistans partiledare Nils Lundgren kommer att hoppa av, kan man fråga sig var alla eu-skeptiska väljare ska söka sig. De enda partier som står för ett utträde nu är vänsterpartiet och sverigedemokraterna.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Mannen, myten, Mugabe

Intervju med den sydafrikanska författaren Heidi Holland som är aktuell med en bok om Zimbabwes omstridde president Robert Mugabe. Hur skede förvandlingen från frihetshjälte till hårdför diktator?

Konservativ pratradio

Under Reaganåren dök de upp - konservativa radiopratare som med agressiva metoder slog mot allt som uppfattades som vänster och liberalt. Länge har de varit tongivande i den amerikanska debatten, men nu börjar de konservativa radiopersonligheterna förlora både inflytande och lyssnare.

Amerikanerna och deras vapen

Högsta domstolen i USA ska nu för första gången på över 70 år behandla en fråga som handlar om landets tvetydiga skrivningar om rätten att bära vapen. Det federala distriktet Washington har ett generellt vapenförbud, men nu kräver en kvinna att få ha vapen hemma för att skydda sig mot brottslingar.

Kåsör Mark Levengood

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista