Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
P1:s veckomagasin om Sverige och världen – politik och trender, satir och analyser.

Söndag den 6 april

Publicerat fredag 4 april 2008 kl 15.00
Mari Forssblad

Programledare: Mari Forssblad

En diktaturs död? I veckan erkände sig mycket oväntat Zimbabwes diktator Robert Mugabe besegrad i parlamentsvalet. Vi följer den senaste utvecklingen.
 

Samtalet om Afrika. Om Robert Mugabe försvinner redan efter detta val kan det komma att ändra vår syn på Afrika. Afrikakännaren Anders Ehnmark om diktatorn Mugabe.

Nato och neutraliteten. Den officiella hållningen i natofrågan är att vi fortfarande är alliansfria. Men retoriken sammanfaller som bekant inte alltid med verkligheten. Vi synar ett begrepp som spelat ut sin praktiska roll, men lever kvar som politiskt slagord.

Slutet på kärlekshistorien – I helgen möts de två ledarna Bush och Putin för sista gången som presidenter. Relationen dem emellan började bra, men har under åren gradvis försämrats. En redogörelse för ett säkerhetspolitiskt äktenskap som går mot sitt slut.
 

Flaska eller innehåll? I veckan sålde den svenska staten Vin och sprit för 55 miljarder kronor. Det höga priset berodde till största delen på vodkan Absolut. Vi har testat vodkasorter och utrett vad det höga värdet består i.

Krönikör Ulf Wickbom

Panelen med Heidi Avellan, Sydsvenska Dagbladet, Per Wirtén, Arena, PJ Anders Lindner, Svenska Dagbladet

Bistånd i tiden. På 60- och 70-talen var svenskarna lite av en stormakt i biståndsvärlden. Idag ser det annorlunda ut. Om Sveriges förändrade syn på bistånd.

Public Service. Politisk satir om veckans händelser.
 

Italien åt höger. Inför det stundande italienska parlamentsvalet har Silvio Berlusconi gjort comeback. Titti Nylander har besökt Italien för att ta reda på vad som ligger bakom de senaste högervindarna.

Självständiga barn och döda mödrar. Ingen annan litteratur är så övertydlig som barnlitteratur. Vi tar reda på vilket samhälle vi lever i med hjälp av dagens barnboksflora.

Privata Kina. För ett år sedan reglerades privat ägande i lag i Kina. Men det innebär inte att alla fått tillbaka det som de ägde före rödgardisternas konfiskerande. Vår korrespondent Hanna Sahlberg har träffat en kvinna som tvingades se sitt barndomshus rivas trots att hon numera hade laglig rätt till det.

Kåsör Ludvig Rasmusson

Producent: Katarina von Arndt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".