Mari Forssblad

Söndag 20 april

Programledare: Mari Forssblad

Reinfeldt tar mark
Fredrik Reinfeldt kom hem i helgen efter sin uppmärksammade Kina-resa. Ekots Inger Arenander om det politiska resultatet av resan.

Press på Mugabe

Pressen ökar på Zimbabwes president Robert Mugabe att låta offentliggöra resultatet av presidentvalet. Mycket tyder på att oppositionen vann valet, och omvärlden väntar på en lösning av konflikten. Även Sydafrika kräver nu att resultaten blir offentliga. Men kritiken är ändå hård mot Sydafrikas Thabo Mbeki för hans försonliga hållning till Mugabe.

Berlusconi igen

Vad innebär valet av Silvio Berlusconi för Italien? Få tror att han kommer genomföra nödvändiga reformer och nu finns det oro i de andra EU-länderna att Italiens ekonomiska problem kan komma att påverka unionen.

DNA - nyckeln till mycket

Den senaste tiden har visat hur viktigt, till och med avgörande, DNA varit vid olika brottsfall. Men arvmassan DNA står för så mycket mer - nyckeln till vårt väsen. Om våra föreställningar om och förhoppningar på DNA.

Populärmusikens fader blir 100

I år firas 100 års jubileet av kompisitören Leroy Anderson - poplulärmusikens kung. De som växte upp i 50-talets Sverige minns att hans musik dominerade radioutbudet på den tiden.

Svante Weyler är krönikör

Panelen med Peter Wolodarski, Dagens Nyheter, Johan Ehrenberg, ETC och Lotta Gröning, Aftonbladet debatterar veckans politiska händelser.

Hillarys ödesstund

Nästa vecka är det primärval i Pennsylvania. Förlorar Hillary Rodham Clinton den ronden mot barack Obama, är hennes chanser till presidentposten nästan lika med noll.

Satirgänget Publice Service ger sin version av veckans viktigaste och roligaste händelser.

Osynlig heterosex

Den heterosexuella mannens seuxalitet syns överallt, men är andå otydlig. Den är anonym. Det menar i varje fall medieforskaren Anja Hirdman i sin nya bok - ”Den ensamma fallosen”.

Indiens bakgård

Samtidigt som Indiens ekonomi växer snabbt, och medeklassen blir större i de stora städerna, finns det ett andra Indien - det fattiga och bortglömda. En bild av det delade Indien, signerad Nils Horner.

Rena rama Norén

I nästa vecka kommer en av vårens stora kulturbegivenheter - dramatikern Lars Noréns dagboksanteckningar - samlade på 1800 sidor. Redan nu skriver kvällsstidningarna om olika påhopp från Norén. Men vad skiljer dagboken som litterär genre från tex självbiografin, och vari ligger lockelsen till dagböckerna?

Sara Kadefors är kåsör.

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".