Olle Hägg

Söndag 22 juni

Programledare: Olle Hägg

Nejet och unionen
Irlands nej till Lissabonfördraget dominerar EU:s toppmöte i Bryssel. Hur ska unionen kunna fortsätta arbetet med att godkänna en ny konsitution? Eftersnack och analys om vad mötet tog upp och inte tog upp.

Partipiskan och demokratin
Veckans omröstning om FRA:s framtida sysselsättning blottlade ett parlamentariskt fenomen: partipiskan. När partilinjen krockar med den personliga övertygelsen. Partipiskans hårdhet har dock varierat över tid, parti och fråga.

Mugabe och demokratin
I nästa vecka hålls andra valomgången i presidentvalet i Zimbabwe. Oppositionen förföljs och stoppas från att göra reklam i TV. Men president Robert Mugabes hårda metoder är inte nya. Förre afrikakorrespondenten Bengt Therner funderar över det kommande valet.

Engelsk midsommar
Vi är på plats vid engelska Stonehenge dit tiotusentals människor väntas för ceremonin kring sommarsolståndet. En helt och hållet hednisk högtid som lockar framförallt andligt intresserade och neo-druider.

Svensk jazz efter Esbjörn
Efter veckan då den kände jazzmusikern Esbjörn Svensson omkom finns det anledning att fråga sig var den svenska jazzen står idag.

Krönikör Svante Weyler

Panelen med Aron Etzler, Flamman, Anna Dahlberg, Expressen och Carl Rudbeck, Sydsvenskan debatterar veckans politiska händelser.

Midsommarspecial med Public Service. 35 minuter av det första halvårets bästa satir.

Kläder och politik
Samtal med författarna till boken ”Stil och politik”, Göran Greider och Barbro Hedvall. Vad betyder kläder och stil inom politiken och kan man klä sig till framgång? är några av frågorna ni får svar på.

Kåsör Sara Kadefors om midsommar, tonåringar och blåögda föräldrar.

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".