Söndag 27 juli

Programledare: Therese Larsson

Balkans brottslingar
Efter Karadzics gripande - vad blir nästa steg? Ratko Mladic står näst på tur, tror många. Men han är betydligt mer symbolladdad för serberna än vad Radovan Karadzic någonsin var. Om konsekvenserna för Serbien och för hela Balkan.

Den gäckande skuggan
Sveriges Radios mångårige Balkankorrespondent Kjell Albin Abrahamsson minns sitt första möte med Karadzic - innan han blev ökänd.

Svensk synd
I veckan drar EuroPride igång i Stockholm och årets evenemang har underrubriken ”Swedish sin, breaking borders”. ”Den svenska synden” återanvänds nu för att att locka folk till huvudstaden. Om hur begreppet uppkom och vad det har betytt för svenskarnas självbild.

Här är mitt liv
Självbiografier har blivit big business i Storbritannien. Nu får allt från gamla strippor till ärrade krigsveteraner hjälp med både manusskrivandet och boktryckningen.

Sommarserie: Närproducerat
Först ut i vår serie om begrepp i tiden är Närproducerade livsmedel. Som en följd av klimatdebatten har det blivit viktigare att köpa mat från den lokala bonden - både för vanliga konsumenter och för lyxrestaurangerna.

Krönikör är Ulrika Knutson.

Panelen med Per Gudmunsson, Svenska Dagbladet, Göran Greider, Dala-Demokraten och Katrine Kielos, Dagens Arena, debatterar veckans politiska händelser.

Kampen om de konservativa
Samtidigt som de etablerade partierna tenderar att röra sig mot mitten - lämnas högerflanken fri. Sverigedemokraterna profilerar sig nu i traditionellt konservativa frågor och försöker ta väljare från kristdemokraterna.

Sommarsatir och kupletter med Radiorevyn.

Hoten mot demokratin
Demokratin i västvärlden hotas, faktum är att den står nära en kollaps. Den drastiska tesen framförs i en ny bok skriven av ambassadör Karl-Erik Norrman. Intervju om varför demokratin hotas och vad som kan göras.

Minnen från Moskva
Efter fem år som Sveriges Radios korrespondent i Moskva, samlar Maria Persson Löfgren sina tankar kring de årens viktigaste händelser och märkligaste öden.

Kåseriet är signerat Mark Levengood.

Producent: Richard Myrenberg  richard.myrenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista