söndag 3 augusti

programledare Therese Larsson

Slutet för ”Den djupa staten”? I Turkiet överlevde regeringspartiet APK prövningen i författningsdomstolen i veckan. Innebär det här att de sekulära krafter som brukar kallas ”Den djupa staten” har förlorat sin makt? 
 

EU och Turkiet. EU reagerade med lättnad på det turkiska domslutet. Annika Ström-Melin om vad som är att vänta härnäst i det utdragna relationsdramat mellan EU och Turkiet. 


Familjer som alla andra. Aldrig förr har deltagande på Pridefestivalen varit så ”rätt” för politiker och myndigheter. Samtidigt har rättigheterna för hbt-personer förbättrats dramatiskt de senaste årtiondena. Om ett pågående socialt paradigmskifte.

Mobilfri sommar. I vår serie om moderna begrepp, nagelfar Lena Jordebo ordet ”mobilfri” - vad har hänt med våra liv sen vi blivit möjliga att nå var vi än är, och för vem och när är det ok att vara onåbar?

Svante Weyler
krönikör.

Panelen
diskuterar kollapsen i frihandelsförhandlingarna och skattebetalda mödomshinnor. Peter Wolodarski, DN, Maria Abrahamsson, SvD, och Jesper Bengtsson, Aftonbladet, deltar.

Kidnappningar som global industri. 
Kidnappningar av ekonomiska skäl har blivit allt vanligare på flera håll i världen. I deras spår växer en försäkings- och medlingsverksamhet fram, som också den blir allt mer professionell. Reportage om en verksamhet, som sätter spår i hela samhällen. 

Radiorevyn
  med veckans sommarsatir.

Kinas smak för skrytbyggen. 
I Godmorgon, världens serie om murar, har turen kommit till Kina. Den kinesiska muren är kanske världens största skrytbygge - hör om den, och om sentida efterföljare i dessa OS-dagar.

Hur fint är OS?
Radiosportens Annika Greder-Dunkan om idrott, förbrödring och status.

Frihandelns framtid.

Näste amerikanske president får ett tungt arv, när diskussionerna om frihandeln ska starta igen efter förra veckans sammanbrott. Ekonomen Susan Aaronson vid George Washington University om USAs roll för frihandeln framöver.

Pamela Jaskoviak gör nypremiär som kåsör i Godmorgon, världen!
 
producent: Nina Benner  nina.benner@sr.se
 


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista