1 av 4
Olle Hägg
2 av 4
Karadzic inför rätta
3 av 4
musikälskare
4 av 4
foto scanpix

Söndag 24 augusti

programledare: Olle Hägg

Höst i världspolitiken. Våra korrespondenter i New York, Moskva och Gdansk om de kalla vindarna mellan öst och väst.
 

Rysskräck förr och nu. Är rädslan för Ryssland en kollektiv svensk reflex? Om rysshärjningarna på 1700-talet, ubådssjuka på 1980-talet  och dagens försvarsdebatt.

OS final. På söndag är det slut, de mest omdiskuterade och upphaussade olympiska spelen på flera decennier. Hanna Sahlberg i Beijing gör bokslut.

Varför får Arn inte ha puffbyxor? Göran Everdahl om medeltiden, en ovanligt svår epok för filmskapare.

Svante Weyler veckans krönikör.

Panelen om FRA-diskussionen som överlevde sommaren och regeringens försvarsvåndor. Lena Askling, Aftonbladet, Niklas Ekdal, DN, och Johan Ehrenberg, Etc.

Från Nürnberg till Haag. Nästa vecka börjar rättegången mot Radovan Karadzic. Redan har den forne bosnienserbiske ledaren fått igenom ett utbyte av domarna. Reportage om krigsförbrytartribunalernas problem och möjligheter från Nürnberg till Haag.

Public Service höstpremiär!  Slut på lugnet för svenska politiker: Rachel Mohlin, Göran Gabrielsson, Erik Blix och Mattias Konnebäck är tillbaka från sommarlovet!

Åsiktsmätningar som redskap och inkomstkälla. Att kunna visa staplar över vad folket tycker i olika frågor, har blivit big business. Om opinionsmätningarnas betydelse och problem.
 

Vem väljer Obama? På måndag börjar det stjärnspäckade demokratiska partikonventet i USA. Vem kommer stå vid Barack Obamas sida som vicepresidentkandidat?

Demokratisk musik. Barack Obama vurmar för Miles Davis, Bill Clinton misshandlade saxofonen och Harry S  Truman underhöll Stalin med klassiskt pianospel. Bengt Lindroth om politisk musiksmak i USA.

Pamela Jaskoviak veckans kåsör. 
 

producent: Lena Bejerot  lena.bejerot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista