1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Kåsörer i Godmorgon, världen!


Sissela Kyle
är en av Sveriges mest kända och prisade skådespelare, senast belönad med Stockholms stads kulturpris 2007.

Hon hörs även ibland i Spanarna i P1 och hon har medverkat och påverkat populära tv-produktioner som Parlamentet i TV4.

Hon debuterade som kåsör i Godmorgon, världen! i maj 2007.
Ludvig Rasmusson har medverkat i Godmorgon Världen sedan 1990, och gjort trehundrafemtio kåserier. En del av dem har samlats i fem kåseriböcker. Han har skrivit andra böcker också, om framtiden, blues, Paris, jogging, rock, pensionärer och annat. Han har försörjt sig och tre barn som frilansjournalist sedan sextiotalet, men började som konstgallerist, då han introducerade amerikansk popkonst och ordnade en utställning med Strindbergs måleri. Stoltast är han över sin medverkan i Godmorgon, världen!, sina tre barn och sina två maratonlopp.Pamela Jaskoviak är född 1966 i Massachusetts, USA. Hon debuterade som författare 1995 med diktsamlingen Svart tulpan och har därefter släppt ytterligare två diktsamlingar och två romaner. Hon skriver även barnböcker och dramatik och är verksam som översättare. Sin radiodebut gjorde hon i Morgonpasset i början av 90-talet. Hon är bosatt i Göteborg med man och tre barn. Hösten 2006 utkom barnboken Bellas ballong.
Åsa Larsson är utbildad jurist och debuterade 2003 med Solstorm som belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa debut. Uppföljaren Det blod som spillts blev Bästa Svenska Kriminalroman 2004. Åsa bor i Mariefred, men är uppvuxen i Kiruna, och Kiruna med omnejd är också den plats där hennes kriminalromaner utspelar sig.
Helena von Zweigbergk återkommer som kåsör i Godmorgon, världen! våren 2012. Helena är journalist och författare, bl a till den uppmärksammade relationsromanen Ur vulkanens mun från 2008. Helena von Zweigbergk är bosatt på Södermalm i Stockholm, och var en av de ursprunliga medlemmarna i panelen i radioprogrammet Spanarna.
Mark Levengood är född i USA, uppväxt i Helsingfors i Finland och kom till Sverige som 19-åring. Efter flera tv-succéer, fyra böcker och en mängd radioframträdanden, är han en av Sveriges mest kända och omtyckta röster. Sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista