Olle Hägg

söndag 7 september

programledare Olle Hägg

Flaggor, ballonger och realpolitik. De amerikanska partikonventen är över. Hur mycket betyder det stora avstampet för vem som blir världens mäktigaste president i november? Reportage från Saint Paul och Denver.

Ärevarv eller kapitulation? USA:s utrikesminister Rice besökte Libyen i veckan - men är de fredliga tongångarna mellan Washington och Tripoli verkligen en seger? Analys av Cecilia Uddén

Familjens politiska värde. I veckan blev Bristol Palin världens mest berömda gravida 17-åring. Om begreppet Family values i amerikansk politik - och de fallgropar som kan det kan medföra.

Det ska vara en mamma i höst. Den äldre men rynkfria, partajande supermamman är höstens trend i populärkulturen. Hur realistisk är hon, undrar Gabriella Ahlström.

Bangkok sjuder. Den thailändska urbana medelklassen fortsatte sitt upprop mot den sittande regeringen i veckan. Vad betyder demonstrationerna i Bangkok för demokratins ställning i Sydostasien?

Ulrika Knutson är veckans krönikör.
 

Panelen diskuterar bl a pensionsavdraget. Olov Abrahamsson, NSD, Thomas Österberg, Dagen, och Barbro Hedvall, DN, debatterar.

Konstens nya, lukrativa vägar. De stora pengarna på den moderna konstmarknaden, gör att konsthandeln står inför en omvälvande förändring. Reportage om en trend och en maktkamp kring de lukrativa konstnärerna.

Public Service med veckans satir.

Kaukasus invånare i skuggan av maktstriden. Krisen i Sydossetien var inte bara en maktstrid utan också en humanitär katastrof, menar Thomas Hammarberg, människorättskommissionär i Europarådet. 
 

Vem har makten i Kreml? På måndag ska EU:s ledartrojka åka till Moskva för att diskutera Georgienkrisen. Men vem borde de egentligen träffa? Fredrik Wadström om ett ryskt maktspel.

Dömda av tidsandan. En ny bok om Enbom-affären, har väckt liv i en femtio år gammal spionskandal.

Mark Levengood är veckans kåsör.
 

producent Nina Benner  nina.benner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".