1 av 4
Olle Hägg
2 av 4
Snart vet vi vem det blir
3 av 4
Fidel är fortfarande närvarande
4 av 4
foto: scanpix

Söndag 2 november

Programledare: Olle Hägg

Spänningen stiger

Bara några dagar kvar till det amerikanska presidentvalet. Samtal med våra USA-korrespondenter om det senaste skvallret, opinionsmätningarna, reklamspotarna och talen.

 

Det brutala innehållet

Om hur budskapen från kandidaterna förändrats över tid och om hur lögnerna fungerat som taktik. Reportage från USA:s östkust med Hillary-möte och amerikaner som tycker att amerikansk politik blivit ociviliserad.

Alla dessa val

Just nu kan det tyckas som om uppmärksamheten kring valet är extrem. Vi ser tillbaka på andra valrörelser och jämför - vad sticker ut, vad är annorlunda med denna? Och handlar det verkligen om det val som blivit mest uppmärksammat?

Aktiekunskap i stormens öga

Mitt i finanskrisens London har en ny affärsnisch dykt upp. Utbildningsföretag som lär unga skolelever på höstlov allt de kan om finansmarknad, räntor och lån.

Krönikör Ulf Wickbom

Panelen med Barbro Hedvall, Dagens Nyheter, Johan Hammarqvist, Norra Skåne, och Katrine Kielos, Dagens Arena debatterar veckans politiska händelser.

Kuba under Raul

Många trodde att livet skulle bli lättare under Raul Castros ledning, Fidels bror. Men många förväntningar har kommit på skam. Snarare har det blivit tvärtom. Reportage från Kuba som alltsedan 50-talet och framåt verkar ta två steg framåt och tre bakåt.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans händelser.

Lycka och förväntningar

Vår känsla av lycka verkar allt mer handla om det som kommer att ske i framtiden. I allt från nya elektroniska prylar till relationer, så styrs vi mer och mer av förväntningar. Men samtidigt blir lyckan mer kortvarig. Samtal med professorn i nationalekonomi Micael Dahlén, som skrivit boken”Nextopia”.
 

Synen på girighet

Många skulle kunna säga att den rådande finanskrisen i mångt och mycket handlar om förväntningar - om att saker ska bli värre. En självuppfyllande profetia, kanske. Men andra menar att den bakomliggande kraften är girighet - denna dödsynd som blev kult på 80-talet och folkhemsvanlig på 90-talet.

På Italiens bakgård

Ett land som drabbats hård av finanskris är Italien som redan tidigare var inne i en ekonomisk nedgång. Allt fler italienare har blivit fattiga, vilket märks vid soppkök och hjälpcenter. Den ökade fattigdomen börjar också leda till ökade spännignar och rasism.

Kåsör Ludvig Rasmusson som tycker att november är en förtalad månad

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".