Caroline Salzinger

Söndag 4 januari

Programledare: Caroline Salzinger

 

 

 

Israels markoffensiv i Gaza.

Kvällen den 3 januari påbörjade Israel sin markoffensiv. Rapport från gränsen, analys och vittnesmål om stor mänsklig nöd innifrån Gaza city.

Nya möbler i Vita huset

Inför presidentskiftet och installationstalet senare i januari strömmar turisterna till Washington DC. Flyttbilarna går i skytteltrafik samtidigt som Barack Obama förbereder sin presidentperiod.

Österrike efter Haider

Den kontroversielle högerpolitikern Jörg Haider omkom i en trafikolycka i höstas. Haider, som trots att han under de sista åren var politiker på lokalnivå, har ändå påverkat alplandet på många sätt.

Ulrika Knutson krönikör

Panelen med Katrine Kielos, Aftonbladet, Gert Gelotte, Göteborgs-Posten, och Aron Etzler, Flamman, diskuterar veckans, och årets kommande, politiska händelser.

Litteratur och konjunktur

Hur påverkas litteraturen av lågkonjunktioner och finanskris? Är det så att en viss genre blir tydligare i knappa tider? Vi har blickat bakåt och försöker spå framåt.

Satirgänget Public Service har julledigt, istället hoppar Radiorevyn in på scenen med musik och satir. Veckans tema: språk.

Den polske rörmokaren har åkt hem

Om lågkonjunkturens effekter på Europas arbetskraft. Reportage från Spanien där många gästarbetare nu börjar återvända; främst marockaner och rumäner. Men för många av dem som inte kan återvända till sina hemländer, väntar hårda tider.

Arbetskraften i övriga Europa

Samtal med våra korrespondenter, Alicé Pétren, Maria Eksedler samt Kjell-Albin Abrahamsson som befinner sig i  Paris, London och Gdansk om hur lågkonjukturen påverkat arbetskraften i deras respektive länder.

Kåseri av Pamela Jaskoviak

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".