Olle Hägg

Söndagen den 1 februari

Programledare: Olle Hägg

Kina i kristid. På mötet i Davos Schweiz spelade Kina en större roll än vanligt. I sitt inledningstal erkände premiärminister Wen Jiabao den globala finanskrisens påverkan även på Kina, men skyllde krisen på väst. Hur ser kineserna själva på krisen och hur drabbade är de egentligen?

Osäkrat läge. Irakierna gick till provinsval under lördagen och förbereder sig för tiden då de amerikanska soldaterna inte längre finns i landet. Blir det bättre eller sämre när de är borta?

Tankar kring förintelsedagen. Frilansjournalisten Ricki Neumann om en minnesdag som var sorgligare än vanligt.

Myndigheter i motvind. Försäkringskassan fick i veckan skarp kritik av JO för hur man skött sitt arbete under sin senaste omorganisation. Men myndigheten har hört till de lägst ansedda längre än så. Reportage om hur man ändrar på det som sitter i väggarna.

Krönikör Svante Weyler till grindvaktens lov.

Panelen med Aron Etzler, Flamman, Sofia Nerbrand, Neo och Barbro Hedvall, Dagens Nyheter.

Politik för olika väder. Regeringen vann valet med löften om en förändrad jobbpolitik som bland annat innebar försämrad a-kassa. Men vilken blir strategin när arbetslösheten stiger?

Public Service med satir om veckan som passerat.

”Till alla fattiga nationers folk…” President Obama väcker nya förhoppningar även hos den afrikanska kontinenten. Vad kommer att förändras i relationen mellan USA och Afrika?

En oväntad vändning i Kongo. Östra Kongo härjas sedan många år av den dödligaste konflikten sedan andra världskriget. Var tredje kvinna har våldtagits - gamla såväl som småflickor. Men nu finns hopp om förändring.

Från Pippi till Mamma Mu. Sex barnfilmer visas på filmfestivalen i Berlin nästa vecka. Varför vinner svensk barnfilm så många priser i världens festivaler?

Kåsör Ludvig Rasmusson om dagens höjdpunkter.

Producent: Katarina von Arndt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista