1 av 4
Caroline Salzinger
2 av 4
En rysk trotjänare
3 av 4
Mahmoud Abbas
4 av 4
En fatal bekantskap

Söndag 22 februari

Krisen och protektionismen
Är Saab ett exempel på hur olika länder skyddar sina egna intressen? Hur låter debatten kring protektionismen i krisens spår? Samtal med våra korrespondenter i Berlin och New York.

Företagets ansvar?
Vem som har ansvar för Saab, har diskuterats flitigt efter General Motors beslut att ta sin hand ifrån den svenska biltillverkningen. Men vari består egentligen företagens ansvar i samhället, och hur har vår syn på det förändrats?

Ladan går inte heller så bra..
En annan bil som upplevs som symbol för sitt land, är Ladan. Men inte heller detta urryska fordon, Sovjetunionens stolthet, går något vidare. Reportage från Ladans hemtrakter.

How to spend it
Hur länge kan Financial Times exklusiva fredagsbilaga behålla sitt oblyga namn?

Högprocentig investeringsmarknad
Jakten på säkra - eller i alla fall annorlunda - investeringsobjekt förde SR:s Willy Silberstein till Holland. Landet som en gång satsade på tulpanlökar, har idag en ny affärsidé: en whiskybörs.

Ulf Wickbom veckans krönikör.

Panelen
Diskuterar bl a regeringens nej till att finansiera Saab och riksdagsmännens frågvishet. Anna Dahlberg, Expressen, Jesper Bengtsson, Arena, och Johan Hammarqvist, Norra Skåne.

Gaza-krigets störste förlorare?
På tisdag kommer den palestinske presidenten Mahmoud Abbas till Sverige för samtal med Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt. Exklusiv intervju med mannen som vissa bedömmare kallar Gazakrigets störste förlorare.

Public Service med veckans satir.

Australiens bränder
Söndag är nationell sorgedag i Australien efter den senaste månadens stora brandkatastrof. Reportage om hur de återkommande bränderna genom århundraderna präglat det australiensiska samhället.

Ebbe-feber
Nästa vecka har filmen Ebbe the Movie premiär - den andra skildringen på kort tid av bokförläggaren som låg bakom en av förra seklets största politiska skandaler.

Den sista bokrean?
Turbulens i bokbranschen gör att årets bokrea kan bli den sista. Skulle vi i så fall sakna den? Nina Solomin om bokreans själ.

Ludvig Rasmusson veckans kåsör.

Programledare: Caroline Salzinger
Producent: Nina Benner
nina.benner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".