1 av 4
Caroline Salzinger
2 av 4
3 av 4
Svår att skämta om.
4 av 4
Laddad sport.

Söndag 8 mars

Programledare: Caroline Salzinger

Matchen i Malmö

Stora demonstrationer väntas i Malmö, mot Davis Cup-matcherna mellan Israel och Sverige. Det är en brokig samling som är emot matchen, och som förenas i sitt politiska motstånd mot Israel. Bland demonstranterna finns såväl militanta islamister och vänsterrörelser som tillresta nynazister. Tusentals poliser ska se till att protesterna inte spårar ur. Rapport från en stad som verkar ha en hotbild som ingen annan i Sverige just nu.

Metallmannen

I veckan gick IF Metall ut och var sade sig vara beredd att sänka lönerna med 20 procent. Många menar att belutet innebär ett skifte i svensk arbetsmarknadshistoria. Metall, som för övrigt inte tvekat att gå sin egen väg, har alltid varit en tongivande röst inom LO-kollektivet. Ett porträtt på fackförbundet som är så intimt förknippat med svensk tillverkningsindustri.

Facket och Socialdemokraterna

Metall valde att gå emot den socialdemokratiska ledningens önskemål. Margit Silberstein kommenterar dagens och gårdagens relationer mellan LO, Metall och SAP.

Ukraina på gränsen till sammanbrott...

Ekonomin störtdyker i det stora landet i öst, och det politiska läget ser minst sagt oroväckande ut. Reportage från en ukrainsk marknad.

... och mitt i korsdraget

Ett Ukraina på fallrepet har också hamnat i ett ideologiskt korsdrag mellan EU och Rysslands geopolitiska ambitioner. Ukrainas öde och utveckling har ett stort symbolvärde i den dragkampen.

Krönikör Svante Weyler

Panelen med Heidi Avellan, Sydsvenskan, Göran Greider, Dala-Demokraten, och Maria Abrahamsson, Svenska Dagbladet, debatterar veckans politiska händelser.

Cricketterror i Pakistan

Attentatet mot de lankesiska cricketspelarna i Lahore i Pakistan var mer än en attack mot Sri Lanka. Den avslöjade på ett brutalt sätt hur litet kontroll den pakistanska regeringen har över landets extrema rörelser. Vanliga pakistanier är på allvar oroliga för händelseutvecklingen. Reportage från Islamabad.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans märkligaste händelser.

Politisk satir, humor och Obama

Ståupparna, den vildsinta amerikanska politiska satiren i tidningar, radio och TV har fått ett problem. Av många olika skäl har det blivit svårt och politiskt känsligt att skämta om den nye presidenten, Barack Obama.

Clinton och israeliska bosättningar

Under sin resa i mellanöstern sade USA:s utrikesminister Hillary Clinton att en tvåstatslösning är oundviklig. Hon kritiserade också planerade husrivningar i det palestinska östra Jerusalem. Men redan har en del hus börjat demoleras. Reportage från Jerusalem.

Att ta debatten

Sverigedemokraterna går framåt i opinionsundersökningarna, vilket gör de etablerade partierna alltmer nervösa inför nästa val. Samtal med Anna-Lena Lodenius som är aktuell med boken ”Slaget om svenskheten”, om konsten att ta debatten med Sverigedemokraterna.

Kåsör Ludvig Rasmusson

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista